Balkanske stipendije za novinarsku izuzetnost za 2018. godinu

Balkanska istraživačka mreža (BIRN) objavila je javni poziv za dodjelu Balkanske stipendije za novinarsku izuzetnost za 2018. godinu.


BIRN logo

Pravo prijave na konkurs imaju novinari iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Grčke, Kosova, Makedonije, Crne Gore, Rumunije i Srbije, piše portal Stipendije.ba.

Advertisements

Svake godine bira se deset novinara koji će sprovesti temeljito istraživanje o nekoj od tema značajnih za region i Evropsku uniju, a tema odabrana za 2018. godinu je “Istina”.

Izabrani kandidati će dobiti stipendije u iznosu od 2.000 eura te iznos od maksimalno 2.000 eura za troškove putovanja i izvještavanja, superviziju i mentorstvo urednika, kao i priliku da unaprijede svoj rad kroz učešće na međunarodnim seminarima i da njihovi radovi budu objavljeni u najuticajnijim regionalnim i međunarodnim medijima. Pored toga, bit će dodijeljene nagrade za tri najbolje priče izabrane od međunarodne komisije.

Advertisements

Rok za slanje prijava je 12. mart 2018. godine.

Prijavni formular, uputstva i više informacija o stipendijama možete pronaći na oficjelnoj web stranici Balkanske stipendije za novinarsku izuzetnost.

(STUDOMAT.ba)