Balkanijada Tuzla 2017: U šest sportskih disciplina učestvuju studenti iz 11 gradova

Jučer je na Fakultetu za tjelesni odgoj i sport u Tuzli održana press konferencija povodom najave sportske manifestacije Međuuniverzitetski sportski susreti "Balkanijada Tuzla 2017", koja će se održati od 17.5.-19.5.2017. godine u organizaciji Studentskog parlamenta i Univerzitetskog sportskog društva Univerziteta u Tuzli.


Balkanijada Tuzla 2017

Prisutnima se obratila prof. dr. Zumreta Kušljugić, rektor Univerziteta u Tuzli naglasivši bitnost i važnost organizovanja ovakvih sportskih manifestacija na Univerzitetu, posebice ako se uzme u obzir da ovakvih manifestacije nedostaje u Bosni i Hercegovini. Takođe, istakla je veliku podršku ovom projektu i spremnost Univerziteta da revitalizira sportske terene u Kampusu Univerziteta u cilju kako bi se studentima, zaposlenicima i građanstvu omogućilo bavljenje sportskim aktivnostima.

Advertisements

Sekretar Centra za sport Univerziteta u Tuzli, Alan Alagić otkrio je da će na Balkanijadi učestvovati studenti iz Tuzle, Zenice, Bihaća, Sarajeva, Mostara, Banja Luke, Brčkog, Travnika, Istočnog Sarajeva, Zagreba i Prištine. Na kraju svog obraćanja Alagić se zahvalio sponzorima i pokroviteljima manifestacije, te rekao kako očekuje da Balkanijada u dogledno vrijeme postane tradicionalna.

Ovogodišnja sportska manifestacija sadrži takmičenja u malom nogometu, košarci, odbojci, stonom tenisu, šahu i atletici. Na svečanom otvaranju koje će se desiti 17.5.2017. godine u 20,00 sati u Univerzitetskoj dvorani bit će organizovan prigodan kulurno zabavni program.

Advertisements

– Ovo je jedinstvena prilika da Univerziteti širom Bosne i Hercegovine pridonesu oživljavanju sportskih aktivnosti među studentima, razvoju i unaprijeđenju rekreativnog i amaterskog sporta, te povezivanju i saradnji Univerziteta u regionu. Želja nam je da istaknemo vrijednosti koje potiče sport, poput timskog duha, solidarnosti i tolerancije, rekao je Neđžad Hodžić, predsjednik Studentskog parlamenta.

(Tuzlanski.ba)