U 103. godini Džulija Hokins možda nije oborila rekord u trci koji je postavila prije dvije godine, ali je opravdala svoj nadimak Uragan.

Na sportskom takmičenju za seniore u Albukerkiju, Hokins je osvojila zlatne medalje na trkama od 50 i 100 metara, a sa njom su se takmičile bake koje su imale više od 100 godina. Prije dvije godine ona je postavila rekord na istom takmičenju. Ove godine je bila malo sporija, prenosi lolamagazin.com.

Oduševljena sam kako sam prošla, ali nisam bila uspješna kao nekad. Ne znam da li je to jer sam starija ili je zbog atmosfere – rekla je baka Uragan.

Džulija ima četvoro djece, troje unučadi i troje praunučadi, a počela je da trči tek u poznim godinama i osvajala je nekoliko nacionalnih medelja. Zapravo počela je da trči u 100. godini kada joj je biciklizam po planinskim stazama postao prezahtjevan.

Uragan je najstarija Amerikanka koja se takmiči.

Samo stalno nešto radim, nastavljam da se krećem. Ne radim nikakve posebne vježbe. Radila sam, ali mislim da mi to više ne treba. Oduvijek sam pazila šta jedem i održavala sam kilažu na istom nivou – rekla je Džulija koja je objasnila i da je svjesna da joj je u 103. godini svaki dan blagoslov. Potpuno je posvećena radu u svojoj bašti, a medalje čuva u kutiji koju joj je muž napravio da bi skladištila uspomene.

(STUDOMAT.ba)