Azra Spahić nije bila samo doktorica, već i talentovana umjetnica

Azra je bila umjetnička duša sa ogromnim talentom za crtanje.


azra spahic
Foto: Posjeti.ba

Mlada doktorica iz Bihaća Azra Spahić poginula je jučer u Sarajevu nakon što je autom udario Armin Berberović, koji je vozio bez dozvole i pod dejstvom alkohola.

Azra je bila uposlenica JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo, kao doktor medicine.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Fakultet je završila u Sarajevu. Dok je bila na četvrtoj godini Medicine njenu priču prije nekoliko godina podijelio je turističko-informativni portal posjeti.ba, koji vodi Udruženje za unapređenje održivog razvoja turizma, očuvanje tradicije i kulture “Mapa kulture”.

5e8a7c96 59a7 4e81 8a7b 10fa406ef05c

Iz Udruženja su se danas oglasili na društvenim mrežama povodom vijesti ugašenom životu mlade doktorice i umjetnice.

– Svaki put kada se ugasi jedan mladi život teško nam bude. Njena umjetnička priča je za nas bila posebna. Imala je taj talent koji se na prvu naprosto uklapao u Mapu kulture. Ta prva slika portreta Morgana Frimena (Freeman) je nešto što je ostavilo njen pečat na nas.

Nakon toga smo odlučili da je prezentujemo našim pratiocima. Kao što kaže naslov, svoju priču o crtanju nije započela na putovanju, koja je voljela kako nam reče, ali je, nažalost, nesavjesna vožnja u alkoholiziranom stanju tu priču na ovom svijetu završila upravo na putovanju ka odredištu na koje nije došla.

749d06d5 3d9b 40b4 8947 b8b23859acb3

Kao što ni studentice Filozofskog fakulteta Selma i Edita, Hava i drugi naši sugrađani zbog nesavjesne vožnje nisu stigli na svoja odredišta. Neka im je rahmet duši svima.

Ne, nije naše da sudimo, ali apelujemo da se prilikom sjedanja za volan poštuju saobraćajni propisi.

Neka ti je laka zemlja bosanska Azra, poručili su iz Udruženja.

Pročitajte intervju koji je Azra dala još kao studentica: “Ako možete i nekom drugom izmamiti osmijeh, učiniti da se lijepo osjeća, što da ne”