Društvo sa ograničenom odgovornošću ArcelorMittal iz Zenice objavio je konkurse za dodijelu stipendija redovnim učenicima srednjih škola i studentima u šk./ak. 2018/19. godini.

Pravo prijave za dodjelu stipednija imaju redovni učenici prvog i trećeg razreda u zvanju Metalurški tehničar i redovni studenti prve, druge, treće i četvrte godine Metalurško-tehnološkog fakulteta u Zenici – smjer Metalurško inženjerstvo, piše portal Stipendije.ba.

ArcelorMittal će u šk./ak. 2018/19. godini dodijeliti 10 učeničkih i 10 studentskih stipendija, a jedan od kriterija za dodjelu stipendija je uspjeh u prethodnoj školskoj/akademskoj godini.

Stipendija na mjesečnom nivou za učenike iznosi 100 KM, a za studente 200 KM.

Iz ArcelorMittal-a istiću da će sa kandidatima koji budu izabrani zaključiti ugovore o regulisanju međusobnih prava i obaveza i da će tokom stipendiranja učenik biti obavezan da obavlja stručnu praksu u ArcelorMittal Zenica,d.o.o.

Rok za prijavu na konkurs je do 31. juli.

Prijavu na konkurs za učenike i studente obavlja se na slijedećim linkovima: Učenici (Online prijava na konkurs) i studenti (Online prijava na konkurs)

(STUDOMAT.ba)