Apsolviraj ovo: jedanaest korisnih i iskrenih lekcija za svakog studenta

Neke lekcije moraćeš da apsolviraš putem, u životnoj školi! Za njih možda nećeš dobiti certifikat niti zvaničnu potvrdu, ali će ti život biti ljepši i lakši ako ih ipak usvojiš i uklopiš u svoju svakodnevicu.


students 1555755233

Uvijek ćeš zavidjeti nekome

Advertisements

Ljubomora i zavist su prirodna emocionalna stanja ljudskih bića. Nekad smo malo ljubomorni na tuđi uspjeh, nečiji savršeni posao odmah nakon diplome, nečiju savršenu vezu i život kao iz najružičastije priče. To ipak ne znači da je produktivno i konstruktivno upoređivati se s drugima! Traži svoj lični put kroz život – svakome je nešto drugo ‘zapisano u zvijezdama’ jer svako je kovač svoje sreće, prenosi najstudent.com.

Advertisements

Uvijek pronađi vremena za ono što voliš

Ako uživaš u umjetnosti – to je to! Nemoj se opterećivati time šta će drugi misliti o tebi ako se upišeš na kurs slikanja, a svakako nemoj slušati zle jezike koji ti govore da u nečemu nećeš uspjeti i da u tome nema zarade. Budi dosljedan/na i rezultati neće izostati. Nemoj ‘savjete’ drugih ljudi shvatati preozbiljno jer većina osoba zapravo uopšte ne brine brigu o tome šta radiš i čime se baviš, a ako su time previše okupirani – to je samo znak da s njihovim životima nešto nije uredu.