Aplicirajte na stipendije Fondacije Studenica

Aplicirajte i osvojite vrijednu stipendiju!


Stipendije Fondacije Studenica 800x445 1

Fondacija Studenica dodjeljuje stipendije srpskim studentima koji upisuju završne godine studija na fakultetima na teritoriji Republike Srbije i u regionu. Od ove godine, konkurs je otvoren i za brucoše sa liderskim potencijalom.

Obim

Približno 40 studenata godišnje prima ovu stipendiju. Stipendije se dodjeljuju prevashodno studentima završne dvije godine osnovnih studija i master studija. Od 2020. godine dodeljuju se stipendije i brucošima. Stipendiju je moguće obnoviti za preostale godine osnovnih studija sve dok student nastavlja da zadovoljava kriterijume za dobijanje školarine koji su navedeni.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Približno pet stipendija biće dodijeljeno srpskim studentima u Bosni i Hercegovini, odnosno Republici Srpskoj, Hrvatskoj, Crnoj Gori i Sloveniji.

Iznos

Iznos stipendije je 1.200 US $ u dinarskoj protivvrijednosti na godišnjem nivou za studente koji studiraju na teritoriji Republike Srbije. Stipendije će se isplaćivati mjesečno.

Iznos stipendije za studente/studentkinje iz regiona je 1.500 US $ na godišnjem nivou.

Rok

Rok prijavljivanja za stipendiju u jesenjem semestru je septembar-oktobar tekuće godine.

Obnavljanje

Stipendiju je moguće obnoviti za preostale godine osnovnih studija sve dok student nastavlja da zadovoljava kriterijume za dobijanje školarine koji su navedeni ispod.

Obavještenja

Obaveštenja o rasporedu za prijavljivanje biće redovno postavljana na ovu stranu.

Kriterijumi za prijavljivanje

​Selekcija se vrši na osnovu ličnih dostignuća studenata koji odgovaraju strogo utvrđenim kriterijumima. Kandidat mora ispunjavati sljedeće uslove:

  • ​mora biti redovni student treće ili četvrte godine osnovnih studija ili master studija akreditovane visokoškolske ustanove i upisan u semestar studija za koji traži stipendiju, ili brucoš
  • izuzetni akademski uspjesi
  • drugi dokazi o uspjesima i dostignućima (npr. dodeljene stipendije, nagrade sa fakulteta, rezultate sopstvenog istraživanja, umjetnička djela, objave, nagrade sa osvojenih takmičenja)
  • visoki obrazovni i poslovni ciljevi
  • volonterski rad i vanškolske aktivnosti od društvenog i nacionalnog značaja kao i ukupna društvena angažovanost
  • pokazani liderski potencijal
  • motivaciono pismo u kome se navode obrazovni i poslovni ciljevi (ne duže od 300 riječi)
  • dva propratna pisma, odnosno preporuke koje svjedoče o karakteru, sposobnostima, predanosti i preduzimljivom duhu studenta
  • očigledna potreba za novčanom pomoći

Izvor i više informacija na linku.