AP Lab Cloud Master trening program: Praksom do prvog zaposlenja

Nakon čitanja mnogobrojnih oglasa za posao, uvijek postoji jedna sitnica koja bude presudna za apliciranje.


Ta sitnica je traženo radno iskustvo, od 3 do 5 godina, pogotovo kada je riječ o softverskoj industriji, u kojoj teorijsko znanje i fakultetska diploma ne igraju značajnu ulogu. Ono što se traži jeste praktično znanje, vještine i stvarne kompetencije.

Advertisements

Kako da posao dobiju mladi koji su tek završili fakultet a koji svoju karijeru ne mogu započeti jer nemaju ni dan radnog iskustva? Iskustvo koje nije iz struke, rijetko se uzima u obzir, a priliku za zaposlenje mogu dobiti samo ukoliko imaju radno iskustvo u struci. Sve to predstavlja jedan začarani krug. Međutim, kompanija Authority Partners ponudila je rješenje.

Advertisements

AP Lab je praksa koja je nastala 2013. godine s ciljem da se polaznicima pruži prilika da svoje teorijsko znanje primjene kroz praktično iskustvo. Kako izgleda raditi sa najmodernijim tehnologijama i alatima, šta je sve potrebno za isporuku finalnog proizvoda klijentu? Pitanja su na koja će odgovor dobiti još jedna grupa polaznika, zaljubljenika u programiranje, te steći radne navike i iskustvo potrebno za razvoj karijere u softverskoj industriji.

Izvrsno i odgovorno poslovanje, koje Authority Partners realizira u Bosni i Hercegovini već dvanaest godina, usmjereno je između ostalog ka pozitivnom rastu i razvoju softverske industrije, ali i društva uopće. Svjesna okruženja u kojem djeluje ova kompanija brojnim aktivnostima, kao što je Bit Lab, nastavlja sa pozitivnom praksom koja će doprinijeti tome da jednog dana BiH postane mnogo bolje mjesto za život. U prilog tome govori činjenica, da je u sklopu AP Lab prakse, do sada održano 19 trening sesija, kroz koje je prošlo 212 praktikanata, od čega je 43 najtalentovanijih zaposleno u kompaniji.

– AP Lab praksa je bila moja posljednja stepenica ka zaposlenju, jer sam svoje prvo radno mjesto dobio upravo zahvaljujući znanju i vještinama koje sam stekao na praksi. Naravno i preporuke mentora su bile od velikog značaja, izjavio je Mirza Selimović, Dev Team Lead u kompaniji Authority Partners.

I ove godine u sklopu Cloud Master trening programa, AP Lab donosi 16 sedmica vrhunskih predavanja i rad na najnovijim tehnologijama uz vodstvo iskusnih mentora. Prijaviti se mogu talentovani i strastveni pojedinci koji su zainteresirani za karijeru posvećenu razvoju softvera. Najbolji praktikanti imat će priliku zaposliti se u kompaniji Authority Partners, te raditi u timovima na izazovnim projektima.

Više informacija o AP Lab Cloud Master trening programu na: authoritypartners.com

(STUDOMAT.ba)

Advertisements


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!