Američki kutak Sarajevo: Kako do studija u SAD-u?

International Education Week (Sedmica međunarodnog obrazovanja) se obilježava svake godine u novembru širom svijeta. Škole, univerziteti, vladine i nevladine organizacije, te EducationUSA savjetodavni centri u toku IEW organizuju događaje kojima se slavi međunarodno obrazovanje, akademska i kulturna razmjena, te pozitivan društveni uticaj koji ima ovakav vid međunarodne saradnje.


45520504 10161534316255393 2751787964613787648 o 810x405

EducationUSA u Bosni i Hercegovini sa svoja četiri savjetodavna centra u Banja Luci, Mostaru, Sarajevu i Tuzli, uz podršku Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini, organizuje preko 20 događaja širom BiH od 12. do 16. novembra 2018. godine, Jedan od tih događaja će se održati u Američkom kutku u Sarajevu, u petak, 16. novembra u 14:00 sati.

  • Želite studirati u SAD ali niste sigurni odakle da počnete?
  • Zanima vas kako odabrati najbolji koledž ili univerzitet u SAD?
  • Treba vam pomoć oko pripreme aplikacije za studij u SAD?
  • Potrebna vam je finansijska pomoć/stipendija za studij u SAD?
  • Želite da se uključite u EducationUSA Competitive College Club i ostvarite pravo na finansiranje aplikacije za koledž/univerzitet iz Opportunity programa Ambasade SAD?

Ovo su samo neka od pitanja na koja ćemo dati odgovor kroz prezentaciju mogućnosti za odlazak na studij u SAD koja će se održati u Američkom kutku u Sarajevu, u petak, 16. novembra u 14:00 sati.

Prezentaciju će održati Aleksandra Popović, EducationUSA koordinatorica za BiH i savjetnica iz Sarajeva. Aleksandra radi kao EducationUSA savjetnica već deset godina, a sa učesnicima-ama će podijeliti svoje lično, profesionalno i akademsko iskustvo sa američkim obrazovnim sistemom, te odgovarati na sva eventualna pitanja.

Prezentacija će se održati na BHS jeziku.

Dovoljno je da potvrdite svoje učešće na Facebook eventu. Ulaz na sve EducationUSA događaje je uvijek besplatan!

Za više informacija, pišite savjetnici na apopovic@educationusa.org ili posjetite web stranicu educationusa.state.gov.

(STUDOMAT.ba)