Ambasada Sjedinjenih Američkih država nudi stipendijski program

Fulbrightov program za strane studente u okviru kategorije za gostujuće studente-istraživače za akademsku 2021/2021 godinu, objavljuje Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u BiH.


Fulbrightov stipendijski program obezbjeđuje grantove za izvođenje redovnih istraživačkih radova na diplomskom nivou u trajanju od minimalno četiri mjeseca do maksimalno devet mjeseci na američkim Institucijama visokog obrazovanja.

Učesnici programa za gostujuće studente-istraživače su povezani s akreditiranim američkim Institucijama visokog obrazovanja te obavljaju akademska istraživanja na diplomskom nivou u oblastima njihovih studija, prikupljaju međunarodno iskustvo i akademsko usavršavanje i pomažu unaprjeđenju međusobnog razumijevanja između Sjedinjenih Američkih Država i Bosne i Hercegovine.

Aplikacije za Fulbrightov stipendijski program za strane studente se podnose online, ostale informacije kao i aplikacioni materijali mogu se preuzeti putem ove web stranice. Krajnji rok za podnošenje aplikacija je 30.08.2020. godine.


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!

Ajla Bašić

Studentica sam Pravnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu. Svestrana osoba, a pored prava posebice se interesujem za književnost. Pišem, a moji radovi su nagrađivani, te objavljeni u nekoliko zbornika i časopisa. Zaljubljenik sam u svaki vid umjetnosti, a lično smatram da je "umjetnost - sve što nas okružuje".
X