Ambasada Sjedinjenih Američkih država nudi stipendijski program

Fulbrightov program za strane studente u okviru kategorije za gostujuće studente-istraživače za akademsku 2021/2021 godinu, objavljuje Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u BiH.


unnamed

Fulbrightov stipendijski program obezbjeđuje grantove za izvođenje redovnih istraživačkih radova na diplomskom nivou u trajanju od minimalno četiri mjeseca do maksimalno devet mjeseci na američkim Institucijama visokog obrazovanja.

Učesnici programa za gostujuće studente-istraživače su povezani s akreditiranim američkim Institucijama visokog obrazovanja te obavljaju akademska istraživanja na diplomskom nivou u oblastima njihovih studija, prikupljaju međunarodno iskustvo i akademsko usavršavanje i pomažu unaprjeđenju međusobnog razumijevanja između Sjedinjenih Američkih Država i Bosne i Hercegovine.

Aplikacije za Fulbrightov stipendijski program za strane studente se podnose online, ostale informacije kao i aplikacioni materijali mogu se preuzeti putem ove web stranice. Krajnji rok za podnošenje aplikacija je 30.08.2020. godine.