Akcija: Studenti koji se vakcinišu dobiju besplatan obrok u menzi

Kako je i bilo najavljeno, u studentskim domovima u Zagrebu po drugi put se od početka ove godine održava akcija vakcinacije studenata.


Foto: Envato
Foto: Envato

Studentski centar u Zagrebu u saradnji sa Studentskim zborom, Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo i Školom narodnog zdravlja ‘Andrija Štampar’ organizira vakcinaciju studenata drugom dozom vakcine u sklopu studentskih domova. Pozvali su i studente koji do sada nisu vakcinisani da se odazovu pozivu na vakcinaciju i vakcinišu se prvom dozom.

Kako je i bilo najavljeno, u studentskim domovima u Zagrebu po drugi put se od početka ove godine održava akcija vakcinacije studenata. Drugom dozom mogu se vakcinisati studenti koji su se već jednom vakcinisali, a pozvani su i oni koji se uopće nisu vakcinisali. On koji se odluče vakcinisati za to dobivaju besplatan ručak u menzi, piše Srednja.hr.

Vakcinacija će se 2. novembra održati u SD ‘Cvjetno naselje’, u vremenskom razdoblju od 12 do 15 sati u polivalentnoj dvorani. Dva dana kasnije, 4. novembra, studenti će se moći cijepiti u SD ‘Stjepan Radić’ u plesnoj dvorani, također u terminu od 12 do 15 sati.

– Prilikom dolaska na cijepljenje, studenti su dužni ponijeti zdravstvenu iskaznicu ili neki drugi dokument sa MBO (matičnim brojem osiguranika) ili ako nisu osigurani dokument sa OIB-om (osobni identifikacijski broj) kao što su osobna ili putovnica (za strane državljane). Na cijepljenje se pozivaju ne samo korisnici studentskih domova već i svi ostali studenti koji studiraju u gradu Zagrebu kao i svi drugi zainteresirani za cijepljenje, priopćeno je iz Studentskog centra u Zagrebu.

Podsjećaju za kraj i kako se studenti mogu vakcinisatii u Školi narodnog zdravlja ‘Andrija Štampar’ na adresi Rockefellerova 4 i to svake srijede od 16 do 20 sati bez prethodne najave.