Akcija “Obojimo sivu perspektivu”

Volonteri i volonterke Lokalnog tima Sarajevo ASuBiH, ONauBiH i Instituta za razvoj mladih KULT organizuju u ponedjeljak, 19. avgusta, u periodu od 18 do 20 sati ispred sarajevske Katedrale akciju pod nazivom "Obojimo sivu perspektivu".


mladi siva perspektiva

Volonteri i volonterke Lokalnog tima Sarajevo ASuBiH, ONauBiH i Instituta za razvoj mladih KULT organizuju u ponedjeljak, 19. avgusta, u periodu od 18 do 20 sati ispred sarajevske Katedrale akciju pod nazivom “Obojimo sivu perspektivu”.

Cilj ove akcije jeste ukazati na probleme s kojima se mladi suočavaju. Statistički podaci o mladim i položaju istih u BiH su poražavajući. Mladi su nerijetko “etiketirani” kao pasivni i inertni. Međutim, to je velikim dijelom izazvano nezainteresovanošću autoriteta za popravljanjem položaja u kojem se bosanskohercegovačka omladina nalazi, navode organizatori i pozivaju sve mlade da dođu i podrže akciju, te time pokažu da im je stalo do njihove budućnosti, te da i dalje vjeruju da mogu poboljšati svoj položaj u društvu.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Akciju organizuje Lokalni tim Sarajevo Asocijacije srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini u saradnji sa Omladinskom novinskom asocijacijom u BiH, te kolegama iz Instituta za razvoj mladih KULT.

(ukasaba.com/STUDOMAT.ba)