AIESEC vas vodi u Beč i Niš

Studentska organizacija AIESEC vas ovaj put vodi u kolijevku klasične muzike, u zemlju predivnih arhitektonskih zdanja, koja većim dijelom svoje površine leži u alpskom pojasu i to u njen glavni grad - Beč.


AIESEC BL austrija

Studentska organizacija AIESEC vas ovaj put vodi u kolijevku klasične muzike, u zemlju predivnih arhitektonskih zdanja, koja većim dijelom svoje površine leži u alpskom pojasu i to u njen glavni grad – Beč.

Projekat pod nazivom “Boje svijeta” okuplja mlade ljude iz različitih zajednica kako bi kroz radionice podigli svijest učenika o kulturološkim razlikama. Praktikanti će kroz prethodno osmišljene radionice raditi sa učenicima osnovnih škola, upoznati ih sa svojom kulturom i obilježjima zemlje iz koje dolaze.

Ovaj projekat koji se organizuje na državnom nivou, daje mogućnost studentima da unaprijede svoje prezentacijske vještine kroz rad sa djecom, ali i da pokažu svoju kreativnost prilikom osmišljanja radionica i načina na koji će sadržaj istih biti predstavljen učenicima. Osnovni ciljevi ovih radionica ali i samog projekta jesu podizanje svijesti o različitim kulturama, globalnim pitanjima i društvenim problemima zajednica iz kojih praktikanti dolaze.

Pored radionica koje će držati učenicima, praktikanti će na početku ove volonterske prakse i sami proći kroz trening sa iskusnim trenerima koji će ih pripremiti za samostalni rad. Praksa traje 6 sedmica i neophodno je poznavanje engleskog jezika.

Druga volonterska praksa koja takođe traje 6 sedmica, vodi vas u susjednu nam Srbiju, u Niš. Ova praksa se zasniva na socijalnom radu odnosno na radu sa djecom sa invaliditetom i djecom koja boluju od raka.

Osnovni zadatak praktikanata je druženje sa djecom, organizovanje prikladnih radionica, te organizovanje različitih zanimljivih aktivnosti za njih. Radionice koje će praktikanti voditi će imati dva dijela, obrazovni i motivacioni.

Osim rada sa djecom, praktikanti će raditi na pripremi materijala za humanitarnu prodaju i to na pravljenju razglednica, postera, nakita, torbi i slično, kao i na promovisanju rada organizacije na javnim mjestima i putem interneta.

S obzirom na to da se radi o veoma osjetljivoj grupi djece za rad, prije početka održavanja radionica praktikanti će takođe prisustvovati treningu čiji će osnovni ciljevi biti priprema praktikanata za rad sa djecom koja spadaju u gore navedene grupe.

Ovo je idealna prilika za sve one koji žele da pomognu djeci kojoj je to zaista potrebno, da pokažu koliko su spremni da odvoje svoje slobodno vrijeme za jedan humani cilj, a da pri tome poboljšaju svoje organizacione vještine i da pokažu svoju kreativnost, saopšteno je iz lokalne kancelarije AIESEC-a u Banjoj Luci.

Dodatne informacije o ovim i mnogim drugim praksama koje AIESEC Banja Luka nudi, svi zainteresovani studenti mogu dobiti putem maila exchange.banjaluka @gmail.com ili putem FB stranice AIESEC Banja Luka.

(STUDOMAT.ba)