AIESEC BiH: Otvorene aplikacije za Youth Speak Forum u Mostaru

Nakon tradicionalnog Youth to Bussines Foruma, ove godine se po prvi put u Mostaru organizuje i Youth Speak Forum, kao globalno najveći pokret mladih ljudi.


Forum će se održati 17.05. u prostorijama Hrvatskog doma Herceg Stjepan Kosača u Mostaru, a aplikacije za prijavu na ovaj jednodnevni događaj su otvorene za sve, do 03.05.2016. godine.

Cilj foruma je da okupi mlade ljude različitog porijekla, stepena obrazovanja i kompetencija, kako bi oni na jednom mjestu mogli da razmjenjuju ideje, mišljenja i iskustva, i da pronađu načine stvaranja bolje zajednice.

Koncept ovog jednodnevnog događaja jeste da će svi imati priliku slušati inspirativne i motivirajuće govore uspješnih i poznatih lica sa ovog područja. Nadalje imaju priliku da se povežu sa tržištem rada i da nauče nešto više od svojih možda mogućih poslodavaca kroz radionice partnera lokalnog ureda AIESECa u Mostaru.

Nakon toga, svi delegati imaju prostor i vrijeme da iskažu svoje mišljenje, probleme, vizije budućnosti i slično na način da će praviti svoje demo projekte, kroz određene smjernice, a na kraju svega toga, ured će neke od najrelevantnijih pokušti i realizirati.

Smjernice po kojim će delegati birati teme jesu Sustainable Development Goals, tj. 16 razvojnih ciljeva za svijet do 2030. godine, koji su potpisani od strane članica UNa, a s kojim AIESEC od prošle godine ima saradnju na globalnom nivou. Svrha toga je da se dobije što veći uvid u mišljenje mladih ljudi širom svijeta o najbitnijim trendovima današnjice i kako misle da će se svijet razvijati do 2030. godine, te potaknuti mlade da kreiraju konkretne korake kako bi oblikovali budućnost prema svojim željama, navode organizatori u svoj saopštenju.

Apliciranjem za sudjelovanje na Youth to Business Forumu sudionici će biti u prilici proslijediti svoje biografije kompanijama partnerima ovog događaja: UN Bosne i Hercegovine, AlfaTherm, Messer Mostar, Ernst&Young, Vještak, Hera i mnogi drugi.

Za sve one koji se odvaže učiti ovaj korak važan kako za njih same, tako i za društvo u kojem živimo, sve dodatne informacije su ponuđene na zvaničnoj Facebook stranici projekta.

Link za aplikaciranje dostupan je ovdje.

(STUDOMAT.ba)


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!

STUDOMAT

STUDOMAT je najveća internet zajednica studenata i mladih u regionu osnovana 2012. godine, namijenjena studentima i mladima u potrazi za informacijama o studiju i dodatnoj edukaciji, stipendijama, studentskim poslovima, smještaju i ostalim temama koje su interesantne studentima i mladima.
X