AIESEC BiH: Otvorene aplikacije za Youth Speak Forum u Mostaru

Nakon tradicionalnog Youth to Bussines Foruma, ove godine se po prvi put u Mostaru organizuje i Youth Speak Forum, kao globalno najveći pokret mladih ljudi.


Forum će se održati 17.05. u prostorijama Hrvatskog doma Herceg Stjepan Kosača u Mostaru, a aplikacije za prijavu na ovaj jednodnevni događaj su otvorene za sve, do 03.05.2016. godine.

Advertisements

Cilj foruma je da okupi mlade ljude različitog porijekla, stepena obrazovanja i kompetencija, kako bi oni na jednom mjestu mogli da razmjenjuju ideje, mišljenja i iskustva, i da pronađu načine stvaranja bolje zajednice.

Koncept ovog jednodnevnog događaja jeste da će svi imati priliku slušati inspirativne i motivirajuće govore uspješnih i poznatih lica sa ovog područja. Nadalje imaju priliku da se povežu sa tržištem rada i da nauče nešto više od svojih možda mogućih poslodavaca kroz radionice partnera lokalnog ureda AIESECa u Mostaru.

Nakon toga, svi delegati imaju prostor i vrijeme da iskažu svoje mišljenje, probleme, vizije budućnosti i slično na način da će praviti svoje demo projekte, kroz određene smjernice, a na kraju svega toga, ured će neke od najrelevantnijih pokušti i realizirati.

Smjernice po kojim će delegati birati teme jesu Sustainable Development Goals, tj. 16 razvojnih ciljeva za svijet do 2030. godine, koji su potpisani od strane članica UNa, a s kojim AIESEC od prošle godine ima saradnju na globalnom nivou. Svrha toga je da se dobije što veći uvid u mišljenje mladih ljudi širom svijeta o najbitnijim trendovima današnjice i kako misle da će se svijet razvijati do 2030. godine, te potaknuti mlade da kreiraju konkretne korake kako bi oblikovali budućnost prema svojim željama, navode organizatori u svoj saopštenju.

Advertisements

Apliciranjem za sudjelovanje na Youth to Business Forumu sudionici će biti u prilici proslijediti svoje biografije kompanijama partnerima ovog događaja: UN Bosne i Hercegovine, AlfaTherm, Messer Mostar, Ernst&Young, Vještak, Hera i mnogi drugi.

Za sve one koji se odvaže učiti ovaj korak važan kako za njih same, tako i za društvo u kojem živimo, sve dodatne informacije su ponuđene na zvaničnoj Facebook stranici projekta.

Link za aplikaciranje dostupan je ovdje.

(STUDOMAT.ba)