AIESEC Banja Luka: Provedite šest sedmica u Beogradu ili Zagrebu

AIESEC Banja Luka Vam ovaj put nudi dvije interesantne prakse u susjednim zemljama. Naime, riječ je o volonterskim praksama u Srbiji i Hrvatskoj.


aiesec banja luka cover

AIESEC Banja Luka Vam ovaj put nudi dvije interesantne prakse u susjednim zemljama. Naime, riječ je o volonterskim praksama u Srbiji i Hrvatskoj.

Prva praksa u trajanju od 6 nedjelja, odvijaće se u [highlight]Beogradu[/highlight], u okviru međunarodnog filmskog festivala BelDocs. Sedmu godinu za redom ovaj festival dokumentarnog filma nastoji da nekonvencionalnim i nestereotipnim filmskim pristupom, emancipuje ideju slobode filmskog stvaralaštva.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Ukoliko ste zainteresovani da provedete šest nedjelja okruženi kreativcima, umjetnicima, autorima i ljudima koje jednostavno vole film, javite se timu AIESEC Banja Luka. Vaša osnovna zaduženja biće pisanje dopisa i saopštenja za medije, kontaktiranje medija i promocija festivala. Sve vrijeme boravka, praktikant će imati obezbijeđen smještaj od strane lokalnog AIESEC tima u Beogradu.

Druga praksa će se odvijati u Hrvatskoj, u gradu [highlight]Zagrebu[/highlight] u okviru udruženja “Udruga slijepih Zagreb”. Ova neprofitna i humanitarna organizacija radi sa slijepim osobama, a osnovni cilj projekta na kome će da radi praktikant je podučavanje slijepih osoba stranom jeziku, kako predstaviti sebe na intervjuu za posao, šta istaći u motivacionom pismu i biografiji.

Pored toga, praktikant će biti u prilici da predstavi i sopstvenu kulturu, te da izgradi povjerenje među učesnicima i da ih motiviše. Na kraju projekta, polaznike očekuje završni ispit, a praktikant će biti u mogućnosti da napiše cjelokupan izvještaj za grupu sa kojom je radio u proteklom periodu. Ono što je interesantno za ovu praksu, jeste da će praktikant dobiti džeparac u iznosu od 100 eura, te da će mu biti omogućen jedan besplatan izlet u Hrvatskoj. Praktikantu će za vrijeme boravka u Zagrebu biti obezbijeđen smještaj kao i jedan obrok dnevno.

Dodatne informacije o ovim i mnogim drugim praksama koje AIESEC Banja Luka nudi, svi zainteresovani studenti mogu dobiti putem emaila: exchange.banjaluka@gmail.com ili putem FB stranice AIESEC Banja Luka.

(eTrafika.net)