ADU UNTZ: Prihvatamo samo one prijave za uznemiravanje potpisane imenom i prezimenom

Akademija dramskih umjetnosti Univerziteta u Tuzli poručila: Prihvatamo samo one prijave za uznemiravanje potpisane imenom i prezimenom.


Menadžment Akademije dramskih umjetnosti Univerziteta u Tuzli nakon niza objava na Facebook stranici “Nisam tražila”, u kojima su navedeni primjeri uznemiravanja i diskiriminacije studentica se oglasio saopštenje, koje prenosimo u cjelosti:

Advertisements

 – Akademija dramskih umjetnosti Univerziteta u Tuzli pozdravlja inicijativu Facebook stranice “Nisam tražila”. Ovim putem pozivamo i ohrabrujemo sve naše sadašnje i bivše studente, da, ukoliko su iskusili bilo koji oblik uznemiravanja, diskriminacije ili nasilja po bilo kojem osnovu (spolna pripadnost, rodni identitet, seksualna orijentacija, etnička, vjerska i socijalna pripadnost i drugo) da to odmah prijave nadležnim institucijama, kao i upravi Akademije.

Naš cilj i misija je formirati siguran prostor kako bi sve naše studentice i studenti mogli prijaviti sve oblike uznemiravajućeg, nasilnog i diskriminatornog ponašanja unutar naše institucije i kolektiva.

Advertisements

Postupaćemo po svim aktima Univerziteta u Tuzli koji su nam na raspolaganju.

Prihvataju se prijave koje su dostavljene i potpisane imenom i prezimenom podnosioca.