6 najopasnijih predmeta u studentskim domovima: Imate li ih u svojoj sobi?

Kako biste pokušali izbjeći ovu po život opasnu situaciju koja gotovo uvijek podrazumijeva materijalnu štetu, ovo je šest predmeta na koje biste trebali obratiti pažnju kako biste spriječili potencijalne nesreće.


Modern discharged smartphone connected and charging on the windowsill in modern office
Foto: Envato

Zbog povećanja rizika od kratkog spoja, savjetuje se da ne “opterećujete” produžne kablove, a ni utičnice. Prije izlaska iz prostorije, uvijek je dobro isključiti iz utičnica svaki izvor koji se ne koristi.

Svjetlo

Ako ne zbog štednje električne energije, onda je zbog izbjegavanja rizičnih situacija, uvijek biste trebali ugasiti svjetlo ako niste prisutni u prostoriji. U našim studentskim domovima, po propisima svakog doma instalirana su rasvjetna tijela, no svjetlo biste uvijek trebali gasiti ako se nalazite u prostoriji.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Lampice

Lampice bi trebale biti uključene samo ako ste vi prisutni u prostoriji. Naime, određene halogene žarulje proizvode toplinu, pa potencijalno mogu zapaliti zavjese, skripte, papire i slično.

Studenti često vole svoje sobe ukrasiti upravo lampicama. Zaboravljene lampice koje ostaju uključene u prostoru bez ljudskog nadzora najčešća je pogreška koja bi mogla dovesti do požara. Pri izlasku iz soba, uvijek dvaput provjerite jesu li lampice isključene iz utičnice.