17 najboljih studenata UNIBL u posjeti Beču

Na sastanku održanom 21. septembra 2022. godine, dogovorili su organizaciju studentske posjete Beču za 17 najboljih studenta sa univerziteta u Banjoj Luci.


¸00
Foto: nezavisne.com

Rektor Univerziteta u Banjoj Luci (UNIBL) prof. dr Radoslav Gajanin i šef Predstavništva RS-a u Austriji mr Mladen Filipović, na sastanku održanom 21. septembra 2022. godine, dogovorili su organizaciju studentske posjete Beču za 17 najboljih studenta univerziteta.

Kako je dogovoreno na sastanku u kabinetu rektora, a kojem je prisustvovao i prorektor za naučno-istraživački rad i razvoj Univerziteta u Banjoj Luci prof. dr Miroslav Malinović, ova posjeta će biti realizovana tokom decembra ove godine, a plan je da se najbolji studenti završnih godina studija upisani u akademskoj 2022/2003. godini, uz stručno vođenje, upoznaju sa sadržajima odabranih gradskih, državnih i internacionalnih institucija sa sjedištem u Beču, kao i sa kulturno-istorijskim znamenitostima grada.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Sagovornici su razgovarali i o drugim oblicima saradnje Univerziteta u Banjoj Luci sa Austrijom, a posredstvom Predstavništva.

Tako je, između ostalog, planirano da se u narednom periodu radi i na raspisivanju konkursa za obavljanje stručne prakse naših studenata u Austriji, te na organizaciji gostujućih predavanja na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci, kao i predavanja za studente Studijskog programa istorije na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci.

Konstatovano je i da članice Univerziteta u Banjoj Luci ostvaruju zavidnu saradnju sa visokoškolskim ustanovama u Austriji, ali i da postoji prostor za dodatno jačanje saradnje.