12 misterioznih stvari koje čak ni naučnici ne mogu objasniti!

Od davnina smo pokušaavli da objasnimo brojne čudesne stvari koje postoje na našoj planeti. Većina takvih stvari sada je već objašnjena, naučno. Međutim, još uvijek postoje neki fenomeni u koje je teško povjerovati!


QAmYcd8uQWqcbsbuR8HaWA

12. Bimini put

FZWUX

Tokom 30-tih godina 19.vijeka američki fizičar Edgar Cayce je tvrdio da će se 1968. ili 1969. godine u Bimini pronaći ruševine izgubljenog grada Atlantida. U septembru 1968.godine, u moru u blizini Rajske tačke u sjevernom Biminiju pronađeno je 700 metara uredno postavljenih blokova krečnjaka. Lanac blokova sada se zove „Bimini put“.

Neki smatraju da su ovo ostaci poznate civilizacije. Drugi misle da je to posljedica produbljivanja morskog dna.

11. Plesna kuga

gAqVQlyZTDy93OU6Ncyz7w

Jul 1518.godine, Strasburg. Gospođa Troffea je počela da pleše i nije prestala da pleše. Nakon jedne nedelje, plesale su sa njom još 34 osobe. Nakon mjesec dana, ukupan broj plesača dostigao je brojku od nekoliko hiljada. Plesali su bez prekida! 400 ljudi je umrlo od iscrpljenosti, srčanog udara ili moždanog udara!

Ovaj fenomen ne može pružiti nikakvo zadovoljavajuće naučno objašnjenje. Nijedna od teorija ne objašnjava nevjerovatnu izdržljivost koja je potrebna za plesanje nekoliko dana bez prekida.