10 milijardera za koje niste nikad čuli

Sve više milijardera ne želi biti u javnosti, a razlog se zna. Oni djeluju iz sjene, moćni su, bogati i uspješni. Svi znamo za Billa Gatesa, Warrena Buffeta, Elona Muska ili Zucka, no ko su ostali, ne toliko poznati a enormno bogati?


Dietrich Mateschitz0

Iako ste za sve te tvrtke čuli, možda i kupovali kod njih ili ste na neki način bili u kontaktu s njima, sigurno niste znali tko zapravo stoji iza njih. U nastavku možete pronaći njih 10.

1. John, Jacqueline, i Forrest (Jr.) Mars (76.8 milijardi)

Tri blizanaca, unuci osnivača Franka Marsa, rade u upravnom odboru i direktori su Marsa, poznatog branda koji uključuje čokolade kao što su Snickers i M&M’s. Blizanci se drže svoje privatnosti i izbjegavaju javne fotografije.

2. Amancio Ortega (73.3 milijarde)

Za Ortegu možda niste čuli, ali sigurno ste kupili nešto iz njegovih brandova kao što su Zara, Pull & Bear, Stradivarius, Bershka, Massimo Dutti, Oysho. Ortega je pokrenuo Zara-u 1975. godine a do 1999. godine nije postojala niti jedna njegova fotografija. Čovjek je dao samo tri intervjua u životu.

3. Bernard Arnault (40.4 milijardi)

CEO Moet Hennessy Louis Vuitton (LVMH), čovjek koji vodi jednu od najluksuznijih kompanija na svijetu, a koji uključuje 70 različitih brandova među kojima su Christian Dior, Dom Perignon i Bulgari.