Znate li koja je najpopularnija tehnika prepisivanja?

Najbezbjednija metoda prepisivanje su čuveni „crni anđeli“.


Foto: Envato
Foto: Envato

Sitno napisane puškice izlijepljene providnom trakom, puškica na čarapi, napisana podjela na gumici, davna su prošlost. Tehnike se generacijski mijenjaju i usavršavaju. Sada je već i kamuflažna bubica, stara i ne tako bezbijedna metoda.

U slučajnu da želite da izbjegnete disciplinsku komisju, onda se treba kloniti pametnih satova i mobilnih telefona. Koliko god ste vješti da napišete poruku bez gledanja u ekran, rizikujete kada budete prepisivali odgovor, telefoni su veliki i primjetni.

Najbezbjedniji su čuveni „crni anđeli“, to je sitna kamerica crne boje u obliku dugmeta koja se ne vidi kada se uklopi za crnom košuljom. Ona je povezana za bežičnim bubicama koje se ne vide kada su ubačene u ušnu školjku. Sve to je povezano za mobilnim telefonom, tako da omogućava bezbijednu komunikaciju između vas i vašeg trećeg glasa.

Također, sve češće se koriste olovke sa kamericom, ove olovke se razlikuju od ostalih pa to i nije najbezbjednija opcija.

Moderna tehnologija dovela je do polaganja ispita bez pretjeranog spremanja, pored prednosti svih ovih uređaja jedina mana je to što vam se bežična bubica u obliku kuglice moze zaglaviti u uhu. U tom slučaju vam jedino može pomoći hirurška intervencija, pišu Studenti.alo.rs.