Zbog pogoršane epidemiološke situacije Garden of Dreams festival se ponovo pomjera

Svi ljubitelji i ljubiteljice elektronskog zvuka s nestrpljenjem su iščekvali 15. i 16. august, kada je, nakon prvobitnog odgađanja, bilo najavljeno drugo izdanje Garden of Dreams Festivala. No, s obzirom na trenutnu, nepovoljnu epidemiološku situaciju u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, na ludu zabavu u sarajevskoj Bašti snova ipak ćemo pričekati još neko vrijeme


Postponed Event Cover GoD 2020 01

Pandemija koronavirusa ove godine glavni je krivac što se redom odgađaju ili pak otkazuju brojni muzički i filmski festivali kao i mnoge kulturne i druge manifestacije. Pogoršana epidemiološka situacija u bh. prijestolnici mnogima je pomrsila planove i natjerala da donesu neke teške ali jedine ispravne odluke u ovom trenutku. Tako je i Garden of Dreams ekipa pokazala odgovornost prema svojoj publici i cjelokupnoj zajednici, obavezujući se poštovati navedene naredbe i preporuke o izbjegavanju i ograničavanju javnih okupljanja te odlučivši da drugo izdanje Garden of Dreams Festivala ponovo prolongira za neka bolja vremena koja, nadamo se, uskoro dolaze.

Podsjetimo, drugo izdanje GoD Festivala najprije je bilo zakazano za juni, ali su zbog pandemije koronavirusa organizatori odlučili taj termin pomjeriti na august, kada se očekivalo da bi epidemiološka slika trebala biti bolja, no kako to nije slučaj i kako je GoD ekipi najbitnija sigunost i zdravlje njihove publike ostaje nada i želja da će se drugi Garden of Dreams Festival moći upriličiti čim to zdravstvena situacija dozvoli. I dok su mnogi muzički i filmski festivali već otkazani, organizatori GoD Festivala su optimistični i nadaju se najboljem te poručuju kako nipošto neće odustati od svojih snova. Vjeruju da ćemo se svi ubrzo probuditi iz ovog “ružnog sna” i da će sarajevska Bašta snova uskoro ponovo odzvanjati čarobnim zvukovima elektronske muzike. Kupljene karte za festival će vrijediti i za novi datum, a svi koji žele refundirati novac mogu to učiniti preko portala www.kupikartu.ba na info@kupikartu.ba email adresu.

Garden of Dreams presents BiH  je već prepoznatljiv projekat iz Garden of Dreams kuhinje koji je bio zadužen za najbolju online zabavu proteklih mjeseci, vodeći fanove elektronske muzike na magična virtuelna putovanja širom BiH, a u tom ritmu sreće, ljubavi i zabave planiraju nastaviti, stoga se u narednom periodu spremite na nova, još uzbudljivija virtuelna putovanja kroz Bosnu i Hercegovinu s GoD dream timom koji čine organizatori, najbolji domaći DJ-evi te produkcijski tim Komiteta.

– Ovim putem vas sve još jednom pozivamo da poštujete mjere zaštite i socijalnog distanciranja. Budimo odgovorni zajedno kako bi  što prije mogli ponovo zaplesati i sanjati u sarajevskoj “Bašti snova”, zaključuje GoD ekipa.

Za više informacija posjetite Garden of Dreams profile na društvenim mrežama.