Završio medicinu s prosječnom ocjenom 9.73 i odlučio ostati u BiH

Mladen Grbić je studije medicine završio sa prosječnom ocjenom 9,73.


Srn2022 9 1 1223795 0
Foto: vecernjenovosti.ba

Najbolji diplomac Medicinskog fakulteta u Banjaluci Mladen Grbić danas je zasnovao radni odnos u Univerzitetskom kliničkom centru RS.

Generalni direktor UKC-a Vlado Đajić potpisao je ugovor o radu sa Grbićem koji je studije medicine završio sa prosječnom ocjenom 9,73 i koji će svoj profesionalni razvoj početi u najvećoj zdravstvenoj ustanovi u RS.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Grbić je rekao da se marljiv rad i zalaganje isplatilo, što je, kako kaže, prepoznalo i rukovodstvo UKC-a, koje je nastavilo trend zapošljavanja mladih ljekara.

– San svakog studenta medicine je da poslije završetka studija počne da radi u velikoj ustanovi, poput UKC-a. Zadovoljstvo mi je i čast da radim u zdravstvenoj ustanovi na čijem je čelu Đajić, koji ima viziju njenog razvoja, rekao je Grbić novinarima u Banjaluci.

On je naglasio da mu je u UKC-u pružena prilika da unaprijedi znanje u korist pacijenata.

– U posljednjih pet godina smo zaposlili 320 mladih ljekara s ciljem da unaprijedimo rad ove ustanove, a istovremeno da pošaljemo i poruku mladima da treba da uče, usavršavaju se te da imaju mjesto u RS, rekao je Đajić.

On je naglasio da je ovo poruka i rukovodiocima drugih ustanova da zapošljavaju najkvalitetnije mlade kadrove, čime će doprinijeti razvoju BiH, prenosi vecernjenovosti.ba.

Mladen Grbić rođen je 30. oktobra 1997. godine u Banjaluci. Osnovno obrazovanje stekao je u školi „Milan Rakić“ Banjaluka, kao odličan učenik i nosilac Vukove diplome.

Opšti smjer Medicinske škole završio je u Banjaluci odličnim uspjehom.

Medicinski fakultet u Banjaluci upisao je 2016. godine. Stipendista je Fonda „Dr Milan Jelić“ u kategoriji uspješnih studenata.