Završena humanitarna akcija ”Studentski paket ljubavi”

Studenti Sveučilišta u Mostaru su i ove godine pokazali veliko srce i empatiju.


sum humanitarna akcija

Tradicionalna humanitarna akcija Studentskoga zbora Sveučilišta u Mostaru “Studentski paket ljubavi” uspješno je završena, a u sklopu akcije, prikupljeni su novčani prilozi u iznosu od 1279 konvertibilnih maraka.

Utrošeno je 992 KM na prehrambene namirnice koje su dostavljene u pučku kuhinju ”Dompes” u Mostaru, a ostatak prikupljenog novca usmjeren je u župu sv. Ivana Apostola i Evanđelista, za obitelji u potrebi.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

U humanitarnoj akciji su sudjelovali studenti svih ustrojbenih jedinica Sveučilišta u Mostaru. Predsjednica Studentskoga zbora Marija Barun izrazila je zadovoljstvo ovogodišnjom akcijom te zahvalila svim studentima koji su sudjelovali i dali svoj doprinos.

 – Studenti Sveučilišta u Mostaru su i ove godine pokazali veliko srce i empatiju prema bližnjemu. I to je ono što studente čini posebnima. Dali su svoj mali doprinos, koji zaista znači puno. Zahvaljujemo svima koji su se odazvali i što smo i ove godine mogli nekome uljepšati blagdane, rekla je Barun.

Koordinatorica za humanitarne akcije Anita Vrdoljak kazala je kako su pokretanjem humanitarne akcije odmah znali kamo će preusmjeriti prikupljeni iznos.

 – Znali smo da će to biti donacija za pučku kuhinju ”Dompes” i za obitelji kojima je najpotrebnije. Razlog je prije svega blagdansko vrijeme, kako bi mi kao studenti Sveučilišta u Mostaru, uljepšali ovo božićno vrijeme ljudima koji su slabijeg financijskog statusa, a također samim nastankom pandemije COVID-19 povećao se broj nezaposlenih i gladnih.  Ovom prilikom Studentski zbor želi pokazati svoju dobrovoljnost u doprinosu našoj zajednici”, kazala je koordinatorica Vrdoljak, priopćeno je iz SUM-a.

Studentski paket ljubavi je postala već tradicionalna akcija Zbora koja se svake godine održava u prosincu, prenosi bljesak.info.