Zašto su inteligentne studentice često duže vremena “single”?

Je li istina da pametne žene duže ostaju slobodne?


The pretty european girls 25-30 years old in the car make photo on mobile phone
Ilustracija: Envato

Općenito o ženama postoji stereotip da što su inteligentnije, to ih je teže manipulirati. Pretpostavka muškaraca bit će da su također arogantne, prepotentne i izazovne. Je li istina da pametne žene duže ostaju slobodne?

Možemo promijeniti frizuru, način odijevanja, šminku, pa donekle čak i ponašanje – ali visoki koeficijent inteligencije teško ćemo sakriti – a to je jedan od glavnih razloga zašto su natprosječno inteligentne cure često duže vremena solo, piše Miss Zdrava.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Koji je pravi razlog zašto pametnije žene duže ostaju slobodne?

Pa, nemam članaka i statističkih podataka koji bi potkrijepili mišljenje, ali ono što imam jest iskustvo iz stvarnog života u razgovoru s inteligentnim ženama, kaže James Michael Sama za Your Tango.

Previše nezavisnosti može učiniti da se čovjek osjeća neželjenim i podcijenjenim. Muškarci znaju da ih žene ne trebaju, ali žele da ih žele. Žene su danas odvažne, pametne i obrazovane – znaju šta žele.

Ambiciozni muškarac koji je siguran u sebe zapravo želi suprotno od žene čije ciljeve i snove može ugušiti zbog svojih. Želi ženu koja će u životu stajati uz njega, podržavajući ga u njegovim pothvatima kao što on podržava nju u njezinim.

Inteligentne žene razumiju da ako žele stupiti u vezu to je zato što žele biti s nekim, a ne zato što trebaju biti s njim. Iz tog će se razloga zbližiti, biti međusobno nježniji jedni prema drugima i više cijeniti svog odabranika – jer su se spojili po izboru, a ne zbog potrebe.

Nikada ne dopustite da vas neko natjera da osjećate da vas “previše sam pametna” ili “previše uspješna” čini nedostojnima ljubavi. Istina je, upravo je suprotno.