Zašto su inteligentne studentice često duže vremena “single”?

Je li istina da pametne žene duže ostaju slobodne?


The pretty european girls 25-30 years old in the car make photo on mobile phone
Ilustracija: Envato

Općenito o ženama postoji stereotip da što su inteligentnije, to ih je teže manipulirati. Pretpostavka muškaraca bit će da su također arogantne, prepotentne i izazovne. Je li istina da pametne žene duže ostaju slobodne?

Možemo promijeniti frizuru, način odijevanja, šminku, pa donekle čak i ponašanje – ali visoki koeficijent inteligencije teško ćemo sakriti – a to je jedan od glavnih razloga zašto su natprosječno inteligentne cure često duže vremena solo, piše Miss Zdrava.

Koji je pravi razlog zašto pametnije žene duže ostaju slobodne?

Pa, nemam članaka i statističkih podataka koji bi potkrijepili mišljenje, ali ono što imam jest iskustvo iz stvarnog života u razgovoru s inteligentnim ženama, kaže James Michael Sama za Your Tango.

Previše nezavisnosti može učiniti da se čovjek osjeća neželjenim i podcijenjenim. Muškarci znaju da ih žene ne trebaju, ali žele da ih žele. Žene su danas odvažne, pametne i obrazovane – znaju šta žele.

Ambiciozni muškarac koji je siguran u sebe zapravo želi suprotno od žene čije ciljeve i snove može ugušiti zbog svojih. Želi ženu koja će u životu stajati uz njega, podržavajući ga u njegovim pothvatima kao što on podržava nju u njezinim.

Inteligentne žene razumiju da ako žele stupiti u vezu to je zato što žele biti s nekim, a ne zato što trebaju biti s njim. Iz tog će se razloga zbližiti, biti međusobno nježniji jedni prema drugima i više cijeniti svog odabranika – jer su se spojili po izboru, a ne zbog potrebe.

Nikada ne dopustite da vas neko natjera da osjećate da vas “previše sam pametna” ili “previše uspješna” čini nedostojnima ljubavi. Istina je, upravo je suprotno.