Vlada KS će finansirati studente koji su položili sve ispite i ostvarili prosjek 8.0

Usvojena inicijativa da Vlada Kantona Sarajevo finansira studente. Pogledajte koji studenti ispunjavaju uslov za finansiranje.


UNSA
UNSA

Predstavnici Udruženja studenata Medicinskog fakulteta su na svojoj Facebook stranici objavili važnu obavijest za studente sa Univerziteta u Sarajevu.

Naime, Vlada Kantona Sarajevo je podržala inicijativnu prof. dr. Marjanovića da se obezbijede sredstva za finansiranje samofinansirajućih studenata koji su položili sve ispite u prethodnoj akademskoj godini i to sa prosjekom 8.0.

Obavijest vam prenosimo u cjelosti:

– Drage kolegice i kolege,

ovim putem Vas obavještavamo da je 26.08.2021. godine Vlada Kantona Sarajevo službeno podržala inicijativu prof. dr. Damira Marjanovića da se obezbijede sredstva za finansiranje samofinansirajućih studenata koji su u prethodnoj akademskoj godini položili sve ispite iz te godine te ostvarili prosječnu ocjenu 8,0 i iznad.

Bitno je naglasiti da je najveću ulogu u obraćanju nadležnim institucijama i podizanju svijesti o ovome problemu imala grupa studenata sa našeg fakulteta, koji su se i prethodne godine zalagali za finansiranje svojih najuspješnijih kolega.
Nadamo se da će Vlada KS do kraja riješiti pitanje samofinansirajućih studenata sa visokim prosječnim ocjenama i da će isti studenti dobiti nazad svoje davno zasluženo pravo.

Foto: Facebook
Foto: Facebook