Viber predstavio nove funkcije

Viber, jedna od vodećih globalnih aplikacija za razmjenu poruka, predstavlja set ažuriranih funkcija.


viber cover

Izmjene se odnose na chat i omogućavaju: da administratori grupnih chatova izdvoje određene poruke, slanje grupnih odgovora i kreiranje objavnih listi koje omogućavaju da se ista poruka pošalje prema više primatelja na njihov privatni chat.

Izdvojene poruke omogućavaju administratorima grupnih chatova da postave određene poruke na vrh ekrana – kako bi najvažniji sadržaj za sudionike razgovora bio stalno i svima dostupan. One se izdvajaju svojom ljubičastom pozadinom i ostaju stalno na vrhu, bez obzira na nastavak razmjene poruka unutar chata, što ih čini korisnima za plasman objava, podsjetnika i poziva na diskusiju.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Vrlo su efikasno sredstvo za administratore u uspješnom vođenju produktivnih grupnih chatova, i omogućavaju sudionicima da izdvoje i sačuvaju posebno važne poruke. Bilo koja poruka unutar chata  može se izdvojiti dužim pritiskom na nju – i ostat će izdvojena sve dok administrator ne odluči da je izuzme iz selekcije izdvojenih poruka – ili da je u potpunosti ukloni.

Dodatno unapređenje grupnih chatova je opcija da odgovaranja na određene poruke – a da se ne remeti prirodni tijek tekućeg razgovora. Dužim pritiskom na bilo koju poruku – a zatim izborom opcije “Odgovori” (“Reply”) poruka koja je označena kao odgovor će stići osobi kojoj je namijenjena, iako je razgovor otišao drugim tijekom – a odgovor neće biti vidljiv ostalim sudionicima chata.

Objavne liste omogućavaju korisnicima da proslijede istu poruku većem broju primatelja na njihov privatni chat. Ova funkcija je nastala kao alternativa za stvaranje grupa nepovezanih sudionika, da bi se poslala masovna poruka za sve njih, i štedi vrijeme koje bi inače utrošili za slanje iste poruke svima posebno.

Jednom kada je objavna lista sastavljena, može se sačuvati u korisnikov popis chatova – čim prva poruka bude proslijeđena primateljima. Oni će registrirati poruku unutar svog privatnog chata s pošiljateljem – kao da je u pitanju poruka koja je poslana samo njima. Ako pošiljatelj i primatelj već nemaju neki prethodni privatni chat on će se automatski uspostaviti na ovaj način. Korisnici mogu dati naziv svojim objavnim listama, kao i da dodavati ili uklanjati primatelje iz njih. Samo primatelji koji imaju sačuvan broj pošiljatelja u svom adresaru će moći primati poruke poslane kroz objavne liste.

(N1)