Uspješno realiziran šesti dan Ljetnog univerziteta u Tuzli

U četvrtak, 7.7.2022., održan je niz aktivnosti u sklopu Ljetnog univerziteta u Tuzli.


1 17

Jedan od zanimljivih sadržaja bila je praktična radionica ronjenja Ronilačkog kluba “Vidara”. Na Fakultetu za elektrotehniku održana je panel diskusija “Obrazovanje za zapošljavanje”. Na Ekonomskom fakuktetu održano je predavanje na temu “Bihejvioralni intervju”. Također, učesnici LJUT-a imali su priliku posjetiti planinu Konjuh.

2 14
Foto: unitz.ba

Na Fakultetu za elektrotehniku održana je panel diskusija “Obrazovanje za zapošljavanje”. A teme koje su se obradile bile su:
– “Povezanost visokog obrazovanja i tržišta rada u zemljama Zapadnog Bakana – predstavljanje inivativne regionalne platforme za saradnju”;
– Cjeloživotno učenje u visokom obrazovanju – prijedlog izmjena zakonodavnog okvira i uvođenje kratkih progama cjeloživotnog učenja u visoko obrazovanje
– Internacionalizacija i prenos znanja
– Tržište električne energije i obrazovanje u inžinjerstvu

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

3 12
Foto: unitz.ba

Na Ekonomskom fakuktetu održano je predavanje na temu “Bihejvioralni intervju”, Sabine Đonlagić Alibegović i Sabrine Hodžić.

5 4
Foto: unitz.ba

Također, učesnici LJUT-a imali su priliku posjetiti planinu Konjuh. Ekipu je vodio Sanjin Hodžić u saradnji sa Planinarskim društovm “Konjuh”, a prisutni su obišli nekropole srećaka i posjetili planinarski dom “Javorje”.