Usamljeni student nije ni slutio šta će izazvati njegove suze na dodjeli diploma

Radio je razne poslove dok je studirao kako bi platio predavanja i imao gdje živjeti.


student
Foto: Facebook

Student Jeric Rivas se rasplakao jer njegova porodica nije došla na dodjelu diploma. Njegova priča dotaknula je mnoge ljude koji su mu počeli slati poruke podrške i ohrabrenja.

U aprilu 2019. godine, mladi Filipinac imenom Jeric Rivas našao se u gorko-slatkom trenutku dok je diplomirao s La Concepcion fakulteta u gradu San Jose del Monte. Bio je ponosan na svoja postignuća, ali ga je bolio manjak potpore koju je primio od svoje porodice.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Njegovi roditelji nisu bili tamo

Objavio je sliku svojih dobrih i loših trenutaka s ceremonije dodjele diploma. Na Facebooku je napisao:„Priča mog života. JERIC R. RIVAS. Diplomirao kriminologiju 2019. godine“.

 – Osjećao sam veliku tugu i radost na dan dodjele diploma, dodao je.

Naime, njegovi roditelji nisu bili tamo, a to nije bio prvi put da se Jeric našao u sličnoj situaciji. Njegovi roditelji nisu došli ni na malu maturu u osnovnoj školi, kao ni na veliku maturu u srednjoj školi.

U osnovnoj školi bio je najbolji učenik te je trebao otići na pozornicu sa svojom porodicom kako bi primio posebnu medalju za svoj uspjeh. Rivas je rekao da je ostao na svom mjestu jer je znao da nema nikoga s kime će otići na pozornicu i podijeliti taj sretni trenutak.

Isto se dogodilo i u srednjoj školi. Sjeća se da je gledao oko sebe i vidio roditelje svojih prijatelja, ali njegovih roditelja nije bilo.

Gledao je kako se njegove kolege penju na pozornicu zajedno s roditeljima i primaju diplome, a on se popeo sa suzama u očima i to potpuno sam. Priznao je da je bio ljubomoran na svoje kolege u tom trenutku.

Na dodjeli diploma je dobio posebnu nagradu za izvrsnost

Rivas je sam sebe obrazovao i gurao kroz fakultet, bio je izvrstan student te je na dodjeli diploma dobio posebne nagrade za izvrsnost.

No, nije mu bilo lako doći do tog trenutka. Nije imao gdje živjeti, a financijski mu niko nije mogao pomoći. Radio je razne poslove dok je studirao kako bi platio predavanja i imao gdje živjeti.

Budući da nikada nije imao dovoljno novca morao se je mnogo puna seliti jer si ne bi mogao priuštiti stanarinu. Kada dobije pravi posao, rekao je, pobrinut će se da nikada više ne bude u tako nestabilnoj financijskoj situaciji, piše Novizivot.net.

No, 14. aprila, na dan dodjele diploma, iako je njegov težak rad urodio plodom, Jeric je ponovno pogledao oko sebe i vidio svoje prijatelje s ponosnim roditeljima dok je on sjedio potpuno sam. Suze su same potekle, a ljubomora se probudila.

Dok su profesori prozivali studente, ponovno se uspeo sam, no tada je ugledao profesoricu koju je poznavao kako čeka na pozornici tako da je nju zagrlio kako bi „smanjio tugu“ koju je osjećao u tom trenu.

On je prva osoba u porodici koja je diplomirala

Tada je zahvalio mnogim profesorima koji su mu pomagali tokom fakulteta. Rekao je da je on prva osoba u svojoj porodico koja je diplomirala te je čak zahvalio nekim članovima šireporodice. No, rekao je da njegovi roditelji nikada nisu bili tu za njega i da ga nisu prihvatali.

Kasnije je rekao da se u budućnosti vidi kao uspješna osoba.

10 years from now, I imagine myself as a successful person, smiling to those people who degraded me throughout my journey. 😊😊😊

Objavljuje Rivas JericSrijeda, 1. svibnja 2019.

Njegova priča dotaknula je mnoge ljude koji su mu počeli slati poruke podrške i ohrabrenja. Možda nema porodicu koja će ga podržavati, ali je zato u svijetu mnogo ljudi koji su mu bili spremni pružiti zasluženu podršku i lijepe riječi.