Upoznajte Vladanu, studenticu generacije: “Ništa nije teško kad je prisutna volja”

Studentica Vladana tokom studiranja ostvarila je prosjek 10,00.


VLADANA SEKARA student generacije Filozofskog fakulteta
Foto: M.R.

Student generacije Filozofskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu ove godine je Vladana Šekara sa studijskog programa Politikologija i međunarodni odnosi.

Njen prosjek je 10.00, a diploma joj je svečano uručena na manifestaciji Dani Filozofskog fakulteta Unoverziteta u Istočnom Sarajevu.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Vladana ističe da je veoma zadovoljna svojim uspjehom tokom školovanja na ovom fakultetu.

– Trud se isplatio, jer mi je ovakav prosjek omogućio zaposlenje, ali i lakši upis na master studije, kaže Vladana.

Ona dodaje da ništa nije toliko teško kada je prisutna volja i dobra organizacija, ali i podrška od porodice i prijatelja.

Na svečanoj promociji nove generacije diplomaca promovisano je njih 206, od kojih 178 studenata prvog ciklusa studija i 28 studenata master studija iz 17 različitih oblasti koje obrazuje ova ustanova, iz humanističkih, društvenih i prirodno-matematičkih nauka, prenosi portal Večernje Novosti.

Draga Mastilović, dekan Filozofskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu izrazio je zadovoljstvo što je tradicionalna manifestacija „Dani Filozofskog fakulteta“, koja podrazumijeva više naučnih i kulturnih sadržaja, ponovo organizovana, nakon dvije godine pauze zbog virusa korona.

Rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu Milan Kulić rekao je da su ponosni na 206 diplomaca koji će sigurno mjenjati budućnost RS.

Kulić je naglasio da je Filozofski fakultet izuzetno važna članica Univerziteta u Istočnom Sarajevu, da je njegov značaj ogroman, te da je najveći broj razmjena studenata, nastavnika sa ove visokoškolske ustanove zahvaljujući studijskim programima kineski jezik i ruski jezik.

Rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu Milan Kulić je podsjetio da je na Univerzitetu diplomiralo oko 21.000 studenata prvog i drugog ciklus studija, na Filozofskom fakultetu za taj period je diplomiralo 4.520 studenata, što je oko 22 odsto diplomiranih na Univerzitetu.

Prema njegovim riječima, doktorsku disertaciju na Univerzitetu odbranila su 493 kandidata, a 170 kandidata sa Filozofskog, što je 35 odsto od doktorskih disertacija koje su odbranjene na Univerzitetu.