Upoznajte studenticu Teu koja je pokrenula svoj mali kreativni biznis

Tea je studentica iz Bosne i Hercegovine, a veliku ljubav gaji i prema ručnoj izradi posuđa.


Foto: Instagram
Foto: Instagram

Tea Jukić je 22-godišnja studentica mikrobiologije iz Bosne i Hercegovine, a veliku ljubav gaji i prema ručnoj izradi posuđa.

Osnovala je svoj vlastiti brend koji se zove “Trebaš tanjur”.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

 – Nema neko posebno značenje, željela sam da bude upečatljivo i da se lako pamti. U razgovoru s prijateljicom sam iz šale pitala što misli o nazivu Trebaš tanjur i obje smo se složile da bi to bilo savršeno ime za ovakav brend, kazala je Tea za Super1.telegram.hr.

Foto: Instagram
Foto: Instagram

 – Mnogi su me pitali kakva je poveznica između mikrobiologije i ovoga čime se trenutno bavim. Poveznice nema. Jednostavno sam se pronašla i u jednom i u drugom. Još kao mala sam zamišljala da ću raditi u nekom laboratoriju, a ljubav prema ručnom radu se javila tek prošle godine za vrijeme mog rada u radionici brenda Beaver. Poželjela sam imati sama svoj brend, a bila sam sakupljač slatkih keramičkih šalica i tanjirića pa sam pomislila zašto ne bih počela izrađivati upravo to, dodala je Tea.

Brend se bavi izradom tanjira od glinamola i keramičkih tanjirića i šoljica.

 – Prvo sam počela s izradom tanjira od glinamola s raznim slatkim motivima, a zatim sam kupila peć za keramiku i počela s izradom šoljica i nešto drugačijih tanjurića. Tanjiri od glinamola su potpuno food safe, koristim lak na bazi vode koji je eco friendly. Za keramiku je nešto drugačiji materijal, tu koristim glinu, podglazurne boje i glazuru. Kupci obično Trebaš tanjur proizvode poklanjaju za rođendane, godišnjice i useljenja.

Foto: Instagram
Foto: Instagram

Brend je nastao 2021. godine. Stvari se mogu razgledati i kupiti, a dok je webshop u izradi, nekoliko proizvoda je dostupno na Orea bazaaru. Ostatak proizvoda je moguće pogledati i naručiti preko Instagrama i Facebooka.

Cijene tanjira od glinamola se kreću od 100 kuna pa dalje, a keramičkih proizvoda od 60 do 180 kuna.