Upoznajte Sarah, studenticu iz Sarajeva koja je pokrenula svoj biznis

Sarah je odlučila da ona bude ta koja će proizvoditi i prodavati američke krofne.


Sarah Karačić
Sarah Karačić

Sarah Karačić je 20-godišnja studentica je na Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu. Ona je, zbog previše slobodnog vremena pokušala ostvariti svoj san iz djetinjstva. Naime, Sarah je pokrenula svoj mali, kreativni biznis.

 – Krajem maja prošle godine sam odlučila pokrenuti svoj biznis. Ideja je došla spontano, imala sam previše slobodnog vremena tako da sam to odlučila iskoristiti na najbolji mogući način, a to je da ostvarim svoj san iz djetinjstva, kazala je Sarah.

Riječ je o pripremi doughnuta ili na našem: američkih krofni. Sarah Karačić, pokrenula je svoj vlastiti biznis i prodaju domaćih američkih krofni u Sarajevu. Iz hobija i ljubavi prema kulinarstvu, došla je na ideju da pokrene prodaju za šire tržište preko društvenih mreža.

Sarah je odlučila je da umijeće pripreme američkih krofni pretvori u posao. Sve je krenulo od uže prodice i komšija kojima su se svidjele njene krofne. Uvidjevši da je ova popularna američka slastica slabo zastupljena u Sarajevu, Sarah je odlučila da ona bude ta koja će proizvoditi i prodavati američke krofne.

krofne 2

 – Od malena sam gajila ljubav prema poslasticama i imala viziju da jednog dana otvorim svoju slastičarnu. Tokom karantina, imala sam priliku da eksperimentišem sa raznim receptima za slatka jela, a između ostalog sam naišla i na američke krofne, poznatije kao ‘doughnute’. Primjetila sam da na području Sarajeva ne postoji niko ko se bavi prodajom te vrste krofni, što me navelo da pokrenem prodaju istih, kazala je Sarah za bhrt.ba.

krofne naslovna

Kao savjet svima onima koji su u dilemi i nedoumici kako pokreuti svoj vlastiti biznis dodaje:

 – Strah od neuspjeha ne bi trebao da nam bude prepreka u prevazilaženju svoje komfort zone.