UNTZ: Pokrenuta inicijativa za rekonstrukciju Univerzitetske sportske dvorane

Univerzitet u Tuzli pokrenuo je inicijativu za renoviranje Univerzitetske sportske dvorane koja bi trebala biti realizovana u narednih pet godina.


univertitetska sportska dvorana 3
Foto: Tuzlanski.ba

Univerzitet u Tuzli pokrenuo je inicijativu za renoviranje Univerzitetske sportske dvorane koja bi trebala biti realizovana u narednih pet godina, a koja bi u konačnici doprinijela razvoju studentskog sporta, poboljšanju studentskog standarda i obogatiti sportsku seosku infrastrukturu u Tuzli.

Tim povodom, 03.06.2022. u Ministarstvu obrazovanja i nauke TK održan je sastanak. Godine predstavnika Univerziteta u Tuzli Rektor prof. Dr. Nermine Hadžigrahić i Alana Alagića, sekretar Centra za sport sa ministrom Ahmedom Omerovićem i pomoćnikom ministra Fuadom Mešanovićem.

univertitetska sportska dvorana 2
Foto: Tuzlanski.ba

Ministar Omerović je prenio i planove Vlade TK, odnosno da će svi javni objekti na području Kantona biti potopljeni u svrhu energetske efikasnosti, te da ovim programom bude obuhvaćena i Univerzitetska dvorana. Profesor rektor dr. Nermina Hadžigrahić istakla je da će se narednim korakom pristupiti izradi idejnog i glavnog projekta, za koji su već osigurana finansijska sredstva.

Projekat rekonstrukcije Univerzitetske sportske dvorane predstavljen je gradonačelniku Tuzle Jasminu Imamoviću 19.07.2022. godine prilikom posjete Univerzitetu u Tuzli, prenosi Tuzlanski.ba.