UNSA: Održan „Univerzitetski ski-kup“ na Igmanu

Održan „Univerzitetski ski-kup“ u nordijskom skijanju na Velikom polju na Igmanu.


SKI SKUP

Univerzitet u Sarajevu u saradnji sa Fakultetom sporta i tjelesnog odgoja i Studentskim parlamentom Univerziteta u Sarajevu organizirao je „Univerzitetski ski-kup“ u nordijskom skijanju na Velikom polju na Igmanu u četvrtak 18. februara 2021. godine. Riječ je o manifestaciji koja se već tradicionalno organizira sa ciljem afirmacije ove olimpijske discipline na Univerzitetu u Sarajevu, kao i zimskih sportova uopće.

Šesti tradicionalni „Univerzitetski ski-kup“ otvorio je prof. dr. Rifat Škrijelj, rektor Univerziteta u Sarajevu, naglasivši da „današnjim takmičenjem promoviramo Univerzitet u Sarajevu, Fakultet sporta i tjelesnog odgoja i naše olimpijske planine.“

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Takmičenje je održano u dvije kategorije: akademsko osoblje i studenti (u muškoj i ženskoj konkurenciji). Zahvalnice su učesnicima takmičenja uručili prof. dr. Rifat Škrijelj, rektor, prof. dr. Tamara Karača Beljak, prorektorica za umjetnost, kulturu i sport, prof. dr. Haris Alić, dekan Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja, i prof. dr. Nermin Nurković sa Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja.

Sponzor „Univerzitetskog ski-kupa“ bio je KJP ZOI'84. Više informacija pogledajte na zvaničnoj web stranici Univerziteta u Sarajevu.