UNSA: CD Klub – Poziv studentima FPN za učešće u izboru za najbolji esej

CD Klub - Inkubator ideja studenata odsjeka za politologiju Fakulteta političkih nauka u Sarajevu - poziva sve zainteresovane studente Fakulteta političkih nauka u Sarajevu na učešće u izboru za najbolji esej na slobodnu temu iz polja međunarodnih odnosa i diplomatije.


CD Klub

CD Klub – Inkubator ideja studenata odsjeka za politologiju Fakulteta političkih nauka u Sarajevu – poziva sve zainteresovane studente Fakulteta političkih nauka u Sarajevu na učešće u izboru za najbolji esej na slobodnu temu iz polja međunarodnih odnosa i diplomatije.

Radove možete dostavljati od 29.12.2014. do 22.02.2015. godine, na e-mail adresu: cd.klub.fpn@gmail.com

Najbolji eseji će biti objavljeni u formi publikacije.

Upute:

  • Opseg eseja (bez literature) – ne smije prelaziti 3 stranice u fontu Times New Roman, veličina 12, prored 1,5;
  • Svaki student treba da priložiti opis eseja od pola stranice gdje su izložene osnovne ideje rada. Također, osnovni podaci: Ime i prezime, godina studija, odsjek, broj indexa;
  • Navođenje tuđih sintagmi, ideja, podataka i sl. označava se u tekstu, a ne u bilješkama. Izvor se stavlja u zagrade i sadrži prezime autora, godinu izdanja i u slučaju citiranja, redni broj stranice; na primjer: (Duraković, 2009), odnosno (Duraković, 2009:22). Oznake “ibid”, “op. cit” i sl. ne koriste se.

Više informacija na e-mail: cd.klub.fpn@gmail.com

(STUDOMAT.ba)