UNMO: Studenti Fakulteta humanističkih nauka posjetili Hayat Media BiH

Studenti Fakulteta humanističkih nauka, Univerziteta “Džemal Bijedić” iz Mostara posjetili su prostorije Hayat Media BiH.


studenti hayat
Foto: Hayat Media BiH

Riječ je o studentima komunikologije i žurnalistike, a mnogima od njih bio je ovo prvi put da upoznaju rad nekog medija iz prve ruke.

Posjetu je organizovao Hayatov voditelj Adi Bebanić, koji je ujedno i angažovan kao predavač predmeta iz novinarstva na ovom fakultetu.

Studenti su kroz nekoliko sati posjete razgovarali sa brojnim zaposlenicima Hayata, urednicima, voditeljima, novinarima, predstavnicima tehničkog sektora, a sve u cilju upoznavanja budućeg zanimanja.

studenti hayat 2
Foto: Hayat Media BiH

Najviše su im se, kako tvrde studenti, svidjeli studijski prostori i scenografije kojima Hayat raspolaže. Kažu da nisu očekivali tako veliki prostor i kapacitete koji su ih dočekali. Zanimljivo iskustvo je bilo i u televizijskoj režiji, gdje su studenti bili u prilici pratiti kako izgleda snimanje TV emisije.

S obzirom na to da je Hayat media kombinacija televizije i online medija, poseban akcenat ove posjete bio je na tumačenju razlika između ova dva medija i pronalaženja mogućnosti saradnje.

Na kraju posjete, tim Hayata zahvalio je studentima na ukazanom povjerenju i poželio dobrodošlicu i svaki naredni put, uz želju da možda baš neko od ovih studenata u nekom budućem periodu postane član Hayat tima.