Univerzitet “Džemal Bijedić”: Održan prvi dan Debatnog takmičenja 2021.

Pobjedničke ekipe će se sutra takmičiti u finalnoj debati na temu "Da li vakcinacija protiv COVID-a treba biti obavezna?", koja će biti održana sutra u 11:00 sati!


debati klub

Danas je, u prostorijama Pravnog fakulteta, održan prvi dan Debatnog takmičenja u organizaciji Unije studenata Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru i Asocijacija studenata Pravnog fakulteta Univerziteta “Džemal Bijedić”, uz podršku i sponzorstvo Pravni fakultet Mostar – UNMO, a na kojem učestvuju srednje škole s područja Grada Mostara i studenti Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru.

Na samom početku, učesnicima su se obratili i sreću poželjeli: prof.dr. Alena Huseinbegović, dekanesa Pravnog fakulteta, prof.dr. Rebeka Kotlo, prorektorica za naučno-istraživački rad, Hasan Boškailo, predsjednik Asocijacije studenata Pravnog fakulteta i Mirza Lalić, predsjednik Unije studenata.

S obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju i mjere koje su na snazi, broj učesnika i timova je bio ograničen, a u finalnu debatu takmičenja plasirale su se ekipe JU Srednja elektrotehnička škola Mostar i Karađoz-begova medresa (official). Ekipe će se sutra takmičiti u finalnoj debati na temu “Da li vakcinacija protiv COVID-a treba biti obavezna?”, koja će biti održana sutra u 11:00 sati!

Vidimo se sutra na finalnoj debati i ceremoniji dodjele priznanja i nagrada najboljima, te certifikata svim učesnicima, piše Unija studenata Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru.