U ovom bh. gradu svi studenti će dobiti stipendiju

Općina Novi Travnik, dodijelit će stipendije svim studentima koji su ispunili uslove konkursa.


Foto: Envato
Foto: Envato

Općina Novi Travnik, dodijelit će stipendije svim studentima koji su ispunili uvjete konkursa, čime će u Kantonu Središnja Bosna postati rekorder među općinama po broju dodijeljenih stipendija, priopćili su u ponedjeljak iz te općine.

Naime, Općina Novi Travnik krajem mjeseca oktobra 2021. godine raspisala je konkurs za dodjelu 150 stipendija studentima prvog i drugog ciklusa studiranja, ostavljajući dovoljno prostora za dostavu tražene dokumentacije, sukladno utvrđenim kriterijima.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Komisija za dodjelu stipendija izvršila je detaljan pregled 176 pristiglih prijava i utvrdilo da četiri prijave ne ispunjavaju zadane kriterije dok se jedna studentica koja se našla na listi za dodjelu stipendije opredijelila za povlačenje prijave, iz osobnih razloga.

U vrijeme kada je utvrđena preliminarna lista 150 studenata za dodjelu stipendije, načelnik općine Novi Travnik definirao je Prijedlog Proračuna za 2022. godine i odlučio povećati proračunsku stavku za dodjelu stipendija, čime je 21 studentu koji su ispunjavali kriterije, a nalazili su se ispod broja 150, omogućio dodjelu stipendije, kaže se u priopćenju.

Navodi se kako će Općina Novi Travnik javnost i studente naknadno obavijestiti o terminu potpisivanja ugovora, piše TrendiRadio.