Tri žene porijeklom iz BiH proglašene među najboljim i najperspektivnijim liderima u Švedskoj

Među najboljima su se našle naše: Sana Alajmović, Aida Hadžialić i Amra Salihović.


Ledarna – Sveriges chefsorganisation (Čelna organizacija za liderstvo u Švedskoj) koja broji skoro 100.000 članova, već 14 godina zaredom rangira 75 najistaknutijih mladih žena (20-35 godina) koje su dostigle rukovodeće pozicije i koje prave razliku i pokazuju vrijednost dobrog liderstva.

Među najboljima su se našle naše: Sana Alajmović, Aida Hadžialić i Amra Salihović.

Podsjetimo, Sana je Šveđanka, porijeklom iz BiH i direktorica je švedske kompanije Sigrid Therapeutics, dok je Aida Hadžialić bivša ministrica za visoko i srednje obrazovanje Kraljevine Švedske, inače najmlađa osoba ikada imenovana za ministra u historiji Švedske.

Amra Salihović, šefica održivog razvoja općine Gislaved, poznata je po tome što je stvorila uslove za novi način rada u održivom razvoju. S nepunih 35 godina nada se da će moći potaknuti još veće promjene.


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!

STUDOMAT

STUDOMAT je najveća internet zajednica studenata i mladih u regionu osnovana 2012. godine, namijenjena studentima i mladima u potrazi za informacijama o studiju i dodatnoj edukaciji, stipendijama, studentskim poslovima, smještaju i ostalim temama koje su interesantne studentima i mladima.
X