Trening iz izgradnje mira za studente/ce iz BiH

Ako si student ili studentica, dolaziš iz Bosne i Hercegovine, osjećaš da tvoje društvo treba da se mijenja, potreban ti je prostor da kažeš svoje mišljenje i čuješ šta to drugi vršnjaci misle o onome što nam se događalo devedesetih u BiH ali i kako danas žive, pozivamo te da pročitaš poziv do kraja i razmisliš da učestvuješ.


students 1548622903

Došao/la si do momenta kada se pred tobom otvaraju brojna pitanja: kakav smo to “mir” kreirali/e? Kakvom miru težimo? Gdje su i kako prelazimo vidljive i nevidljive granice? Da li dijelimo iste strahove? Kako se nosimo sa stvarnošću koja nas okružuje? Čemu se nadamo?… Ukoliko si spreman/a da kroz sopstvena propitivanja i slušanja drugih, tragaš za odgovorima na ova pitanja i ukoliko si spreman/a da preuzmeš aktivniju ulogu u građenju svoje budućnosti, pozivamo te da se prijaviš na ovaj trening.

Za sve studente i studentice iz Bosne i Hercegovine (uključujući i studente/ce iz BiH koji studiraju van BiH) ovaj trening predstavlja priliku da oni kao dio studentske populacije prepoznaju u sebi odgovornost za društveno djelovanje, kroz zajednički susret i rad na temama koje se tiču prošlosti i budućnosti poslijeratnog  društva, te međusobne razmjene i refleksije učesnika.

Trening će biti održan u Mostaru gdje će za sve učesnike/ce biti osiguran smještaj u dvokrevetnim sobama, sa doručkom, ručkom i večerom, i dvije kafe pauze dnevno. Troškove smještaja, hrane, puta i potrebnih materijala za rad pokriva organizator. Dodatne logističke informacije proslijedit  ćemo vam nakon odabira prijava.

Ukoliko želite sudjelovati u ovom programu potrebno je popuniti online upitnik najkasnije do 04.02.2019. godine.

Za sve dodatne informacije i nedoumice javite se na mail: cna.treninzi@nenasilje.org

Više informacija o pozivu možete pronaći ovdje.