Točak života: Da li ste zadovoljni svojim životom?

Život svakog čovjeka sastoji od različitih segmenata: porodica, posao, hobi, odmor. Veoma je važno održavati ravnotežu u svim pravcima. U suprotnom, za vas će to učiniti sam život.


Preporučujemo vam jednostavnu, ali široko primijenjivanu psihološku vježbu. Uzmite list papira i precrtajte (ili odštampajte) sliku koju vidite ispod:

tocak-zivota

Procijenite svoje uspjehe za proteklu godinu, u svakoj oblasti na skali od 1 do 10. Nakon toga spojite tačke linijom po krugu.

Dobićete svoj personalni „točak života“, a zajedno sa njim i razumijevanje na šta lično treba pokloniti više pažnje, a na šta – manje.

Ne očajavajte ako kod vas ni u jednoj skali nema ocjene 10 i ako niste dobili krug, već neku kocku. Radite ovu vježbu svaki mjesec. Dobre rezultate nećete dugo čekati i „točak života“ zavrtiće se mnogo brže.

(STUDOMAT.ba)


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!

STUDOMAT

STUDOMAT je najveća internet zajednica studenata i mladih u regionu osnovana 2012. godine, namijenjena studentima i mladima u potrazi za informacijama o studiju i dodatnoj edukaciji, stipendijama, studentskim poslovima, smještaju i ostalim temama koje su interesantne studentima i mladima.
X