Tim Pravnog fakulteta Zenica ponovo među 64 najbolja pravna fakulteta na svijetu

Ove godine tim su činile studentice četvrte godine Pravnog fakulteta Univerziteta u Zenici.


pravni fakultet unze
Foto: Zenicablog

Vis Moot tim iz Zenice nastavio je tradiciju sjajnih uspjeha na svjetskom takmičenju iz međunarodne arbitraže u Beču – Vis Moot.

Ovo je četvrti put u historiji Pravnog fakulteta da se zenički tim plasirao među 64 najbolja pravna fakulteta na svijetu. Ove godine je na takmičenju učestvovalo 378 timova iz cijelog svijeta. Ovogodišnjim uspjehom, tim iz Zenice je zadržao tradiciju i time ostao jedini pravni fakultet iz BiH koji se ikada plasirao u eliminacione runde, piše Zenicablog.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Ove godine tim su činile studentice četvrte godine Pravnog fakulteta Univerziteta u Zenici Amila Pivić i Lejla Komarac, zajedno sa akademskom trenericom ass. Aminom Hasanica.

Tim Pravnog fakulteta, u sklopu priprema koje su trajale sedam mjeseci, učestvovao na dva pre-moota, odnosno pripremna takmičenja, a to su Zenica Vis Pre-Moot na kojem su osvojile treće mjesto, te Beograd Pre-Moot.

Pravni fakultet Zenica se zahvaljuje Programu američke vlade za razvoj trgovačkog prava (Commercial Law Development Program – CLDP), te Ambasadi Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini na podršci, te prof.dr. Zlatanu Meškiću, mr. iur Arneli Maglić, dr. sc. Neveni Jevremović i mr. iur Fahiri Brodlija.