Tim Pravnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu osvojio prvo mjesto na III Regionalnom takmičenju u simulaciji krivičnog postupka

Čestitamo timu Pravnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu na izvanrednom uspjehu i želimo im puno uspjeha u budućim pravnim izazovima!


pfsa tim
Foto: PFSA UNSA

Lijepa vijest stiže iz Niša, gdje je tim Pravnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu ostvario pobjedu na III Regionalnom takmičenju u simulaciji krivičnog postupka, koje se održavalo od 7. do 9. aprila 2023. godine.

Tim, koji je činilo osam studenata II, III i IV godine – Emma Orlić, Armin Galijašević, Omar Selimović, Hena Vehabović, Arian Stjepanović, Umma Kosovac, Tarik Čančar i Kerim Ušanović – pokazao je izuzetno znanje i vještine u ovoj prestižnoj simulaciji. Pod vodstvom trenera, više asistentice Ene Gotovuše, Mr. iur, i asistenta Miloša Davidovića, Mr. iur, tim je uspio nadmašiti domaćine, Pravni fakultet u Nišu, i osvojiti prvo mjesto.

Takmičenje u simulaciji krivičnog postupka pruža studentima priliku da se upoznaju s realnim situacijama iz pravosudnog sistema, te na taj način unaprijede svoje vještine i razumijevanje prava.

Ovaj uspjeh tima Pravnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu pokazuje predanost i stručnost studenata i njihovih mentora. Pobjeda u Nišu svakako predstavlja veliki uspjeh i potvrdu kvaliteta obrazovanja koji pruža Pravni fakultet Univerziteta u Sarajevu.