Svi studenti iz Viteza koji su ispunili uslove dobili stipendiju

Za period od 10 mjeseci korisnicima stipendije pripast će iznos od po 100 KM mjesečno.


stipendija
Foto: FENA

U dvorani Općinskog vijeća u Vitezu održana je svečanost potpisivanja ugovora o stipendiranju između Općine Vitez i studenata, korisnika stipendije, kojih je ove godine čak 159, što je najviše do sada.

Advertisements

Za period od 10 mjeseci korisnicima stipendije pripast će iznos od po 100 maraka mjesečno, ukupno 1.000 maraka, a iz Općine Vitez ističu kako su svi prijavljeni studenti koji su ispunili uvjete konkursa, dobili stipendiju.

Advertisements

– Ove godine kroz proračun smo izdvojili veći iznos nego je to bilo ranijih godina, a sve iz razloga jer želimo da svaki student iz Viteza, koji zadovoljava osnovne uvjete za dodjelu stipendije, i dobije stipendiju. Držimo kako je ulaganje u obrazovanje i podršku mladim od izuzetnog značaja za razvoj društva u cjelini te ćemo u vremenu pred nama tražiti i dodatne vidove potpore ovoj populaciji, kazao je općinski načelnik Boris Marjanović.

Uz načelnika danas su stipendiste i njihove roditelje pozdravili predsjednik Općinskog vijeća Hidajet Sivro te pomoćnica načelnika za društvene djelatnosti Marija Grabovac, saopćeno je iz Općine Vitez.