Study Expo donosi sve informacije o studijima i stipendijama u inostranstvu

Na online i offline sajmovima bit će dostupne brošure s detaljnim informacijama o kampusima i programima univerziteta, kao i stipendijama koje nude različite europske države i univerziteti internacionalnim studentima.


Via Academica 3 sajam

Via Academica, kao vodeća kompanija za obrazovni konsalting u regiji i ove godine organizira sajam Study Expo, najinovativniji događaj u oblasti visokog obrazovanja u cijelom regiju. Svi prisutni će imati jedinstvenu priliku da saznaju sve o studijima i stipendijama u inostranstvu, a na sajmu, koji će se ove godine održati ONLINE i uživo u Beogradu i Sarajevu, predstavit će se univerziteti iz cijele Europe, s akcentom na njihove programe osnovnih i master studija na engleskom jeziku.

Study Expo održat će se u subotu, 23. decembra, od 12 do 18 časova, u hotelu Hilton u Beogradu, a za sve koji nisu u mogućnosti da sajam posjete tog dana, Via Academica organizira i online sajam, u petak, 22. decembra, od 12 do 18 časova, na specijalno dizajniranoj virtualnoj platformi. Za zainteresirane studente iz regije, Via Academica organizira i sajam u Sarajevu, 25. septembra, od 12 do 16 časova, u hotelu Europe.

vizual 2

Svi koji su zainteresirani da prisustvuju sajmu, treba da se registruju na ovom linku, a učešće je potpuno besplatno. Study Expo namijenjen je svim studentima iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Albanije i Hrvatske koji žele da saznaju više o opcijama i mogućnostima studiranja na nekom od univerziteta u Europi. Učesnici na ovogodišnjem sajmu su Politecnico di Milano, Univerzitet Cattolica del Sacro Cuore, IULM iz Milana, University of Southern Denmark, Schiller International University, ali i veliki broj prestižnih univerziteta iz Velike Britanije, poput King's College London, Queen Mary University of London, Oxford Brookes University, Royal Holloway University, Regent’s University London, University of York, University of Dundee, i drugi. Svi posjetioci će imati jedinstvenu priliku da od predstavnika univerziteta saznaju sve o programima i školarinama na univerzitetima širom Europe.

Na online i offline sajmovima bit će dostupne brošure s detaljnim informacijama o kampusima i programima univerziteta, kao i stipendijama koje nude različite europske države i univerziteti internacionalnim studentima. Pored sajamskog dijela, uporedo će se održavati i prezentacije i panel diskusije, kako na sajmu u Beogradu i Sarajevu, tako i online, za sve one koji su još uvijek u nedoumici koji univerzitet ili program upisati, koji žele da detaljnije čuju o mogućnostima stipendiranja i kako se pripremiti za studije u inozemstvu.

Via Academica sajam 2

Pored svega navedenog, prisutni će imati prilike da čuju i sve o pogodnostima apliciranja preko Via Academice na programe određenih univerziteta u Europi, kao i iskustva studenata koji su studirali na univerzitetima u inozemstvu. Via Academica je kompanija specijalizirana za studiranje u inozemstvu i akademsku karijernu orijentaciju. Usmjerena je na pomoć studentima da pronađu odgovarajuće programe na inozemnim univerzitetima i da uspješno apliciraju na studije i stipendije širom Europe i svijeta.

Višegodišnje iskustvo u praćenju trendova u obrazovanju, rezultiralo je time da je kompanija pomogla stotinama studenata da budu primljeni na prestižne univerzitete i da dobiju značajne studentske stipendije. Glavne odlike poslovanja kompanije su detaljan i individualistički pristup, kao i cjelokupna i sveobuhvatna podrška svakom klijentu, na putu od izbora programa do upisa na fakultet, olakšavajući na taj način aplikacioni proces koji može biti vrlo stresan, kako samim studentima, tako i njihovim roditeljima.

S druge strane, kompanija je fokusirana i na pomoć mladima, koji su na početku karijere, da jasno i precizno definišu svoj akademski i profesionalni projekt, da dobiju pravi savjet o najodgovarajućoj oblasti profesionalnog djelovanja za njih i metodama ostvarenja svojih poslovnih ciljeva.

Više informacija o Study Expo sajmu i kompaniji Via Academica možete pronaći na sajtu.