fbpx

Studiranje sa dečkom ili djevojkom na istom faksu: Podrška ili prevelika bliskost?

Da li je studiranje na istom faksu sa dečkom ili djevojkom dobro ili loše? Koje su prednosti i mane?


Foto: STUDOMAT / Freepik

Postoji mnogo različitih mišljenja i iskustava kada je u pitanju studiranje sa svojim dečkom ili djevojkom na istom fakultetu. U nastavku ćemo razmotriti neke prednosti i mane ovakve situacije.

Advertisements

Prednosti:

  1. Podrška: Studiranje sa svojim partnerom može biti izuzetno podržavajuće. Imati nekoga bliskog kraj sebe tokom stresnih ispitnih rokova i drugih izazova na fakultetu može biti od velike pomoći.
  2. Jednostavnije organiziranje obaveza: Kada studirate s nekim tko je na istom fakultetu, možete se dogovoriti oko rasporeda predavanja i vježbi te tako olakšati planiranje zajedničkog vremena.
  3. Bolje razumijevanje situacije: Kada vaš partner također studira na istom fakultetu, razumijevanje vaših izazova i stresova može biti veće, što može dovesti do boljeg razumijevanja i podrške.
  4. Podjela troškova: U slučaju da živite zajedno, studiranje na istom fakultetu može vam pomoći da podijelite troškove stanovanja, hrane i drugih troškova.
Foto: STUDOMAT / Freepik

Mane:

  1. Prevelika bliskost: Studiranje sa svojim partnerom može dovesti do prevelike bliskosti, koja može utjecati na vašu produktivnost i koncentraciju. Može biti izazovno razdvojiti osobne od akademskih problema.
  2. Poteškoće u slučaju prekida: U slučaju prekida veze, nastavak zajedničkog studiranja može biti izuzetno neugodan. Mogućnost da ćete se često sretati na fakultetu i prisiljeni biti u istoj grupi ili razredu može biti vrlo neugodna situacija.
  3. Nedostatak samostalnosti: Studiranje s partnerom može ograničiti vašu mogućnost upoznavanja novih ljudi i sticanja iskustava, jer se možete previše oslanjati na jedan drugoga. Ovo može dovesti do gubitka nezavisnosti i samostalnosti.
  4. Mogući pritisak: Studiranje sa svojim partnerom može dovesti do dodatnog pritiska na vašu vezu. Možete se osjećati kao da morate uskladiti vaše akademske obaveze s vašom vezom, što može dovesti do dodatnog stresa i pritiska.
Foto: STUDOMAT / Freepik

Ukratko, studiranje sa svojim dečkom ili djevojkom na istom fakultetu može imati mnoge prednosti, kao što su podrška, jednostavnije organiziranje obaveza i bolje razumijevanje situacije, ali također može imati i neke mane, kao što su prevelika bliskost, poteškoće u slučaju prekida, nedostatak samostalnosti i mogući pritisak na vezu. Kako biste donijeli odluku o tome je li ovo prava odluka za vas, važno je uzeti u obzir vaše vlastite prioritete i želje, kao i komunikaciju s vašim partnerom.

Ako se odlučite studirati na istom fakultetu kao i vaš partner, važno je postaviti granice i odvojiti svoje akademske i osobne živote. Također je važno da oboje imate vlastite društvene krugove i ne oslanjate se previše jedno na drugo. Održavanje otvorene i iskrene komunikacije može pomoći u rješavanju bilo kakvih problema koji se pojave i očuvati zdravu i sretnu vezu tijekom studija.

U konačnici, odluka o studiranju na istom fakultetu kao i vaš partner je vrlo osobna i ovisi o vašim vlastitim prioritetima i željama. Ako je vaša veza stabilna i zdrava, možete se nadati da će studiranje na istom fakultetu biti pozitivno iskustvo i prilika za zajedničko napredovanje u karijeri. Ako, međutim, niste sigurni u svoju vezu ili niste spremni suočiti se s dodatnim izazovima, možda bi bilo bolje da razmotrite različite opcije.

Advertisements


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!