Studija pokazala: Ako partyjate dva puta mjesečno, duže ćete živjeti

I dok svijet brainstorma na koji način produžiti životni vijek čovječanstva, ona jednostavna metoda kaže, partijaj i živi duže. Naučnik Patrick Fagan provodio je studiju kojom je došao do posve zanimljivog zaključka, muzika je ključ dužeg života!


party

Ne kažu stihovi jedne popularne House trake “music is the answer” to bez razloga. Kako se saznaje iz Faganove studije, proživljavate li glazbu uživo, bilo partijem ili koncertom, barem jednom u dva tjedna, vaš životni vijek mogao bi se produtilji i do devet godina. Zašto baš za toliko leži u odgovoru kako je čar u moći pozitivnog utjecaja na dobrobit, piše Klubska scena.

Advertisements

Zajedno sa svojom grupom znanstvenika Fagan je na sudionicima istraživanja ustvrdio da su njihovi osjećaji, samopouzdanje, bliskost sa drugim ljudima dramatično porasli tijekom odlaska u noćni život.

Čisto radi primjera, dobrobit se u trenutku uživanja u najdražoj glazbi u omiljenom klubu na licu mjesta povećava za 21 posto i to u samo 20 minuta trajanja. Sa druge pak strane, kada je u pitanju yoga iznosi samo 10 posto, dok šetnja s psom povećava za 7 posto.

Dakle, svi oni, a sigurno vas ima hrpetina, koji posjećujete partije i koncerte dvaput mjesečno ili više, osjećaju zadovoljstvo, produktivnost i samopoštovanje na najvišoj razini, 10/10. Redovito doživljavanje žive glazbe ključ je stalnog poboljšanja dobrobiti.

Advertisements

Ne morate više razmišljati što smije, a što ne smijete konzumirati, bilo hrana ili cuga, kako bi vam skratili životni vijek, rezervirajte si party već za ovaj vikend i krenite u akciji produljivanja vlastitog života! Wohoo.

Cijelu studiju proučite na ovom linku!

(STUDOMAT.ba)