Studentski život: “Ja, treća godina, kada sa brucošima položim ispit koji vučem od prve…”

Neopisiv je osjećaj položiti predmet koji vas je namučio nekoliko godina.


ispit studentica
Foto: TikTok

Dani prolaze, gradivo se gomila, a vi se osjećate kao da se gušite… Učite, ali ne stižete sve, ispitni rok kuca na vrata. Prenošenje predmeta se čini kao jedina prihvatljiva opcija.

Mnogi studenti kalkulišu već na početku godine. Dva predmeta odmah “ostave sa strane” jer će njih prenijeti u narednu akademsku godinu. To znači da naredne akademske godine za uslov moraju položiti dva predmeta više. Ali o tome će razmišljati naredne godine…

Jedna studentica na TikToku snimila je šaljivi video povodom teme prenošenja ispita: “Ja, 3. godina, kada sa brucošim položim ispit koji vučem od prve godine”.

Pogledajte video:

@josjedna.milica

Tuga tuga #srbijatiktok #tiktokbalkans #zatebe #student #studentskizivot #ucenje #ispiti #fakultet #ekonomija #novisad #fy #predavanja #studiranje #ispitiiliispiti

♬ original sound – Dragica Krasavcevic

Na društvenim mrežama se nedavno vodila polemika oko ove teme. Studenti iz Tuzle imaju mogućnost prenošenja dva predmeta u narednu akademsku godinu, ali nedavno su izašli na protest uz zahtjev da “prenesu” četiri predmeta.

U anketi, u nastavku teksta, odgovorite nam na pitanje da li je prijenos predmeta “mevdjeđa” usluga, a u komentarima slobodno napišite neke od prijedloga poboljšanja studentskog standarda i univerzitetskog obrazovanja u Bosni i Hercegovini.

Anketa za studente: Da li je prenošenje predmeta “medvjeđa usluga”?