Sastojci:
- pola litra mlijeka
- 15 kašika šećera
- 10 kašika Dr. Oetker gustina
- 25 dkg maslaca
- 20 dkg kokosa
- 2 vanilijina šećera
- 20 dkg prženih lješnjaka
- 10 dkg kokosovog brašna
Priprema:
Pomiješati gustin i šećer tako da se dobije smjesa slična kao za puding. U međuvremenu mlijeko zagrijati na 100 stepeni na blagoj vatri. Zatim u zagrijano mlijeko dodati smjesu gustina i šećera, kuhati uz miješanje dok ne dobijete gustu kremu, koju ćete potom ohladiti.
Kada se smjesa ohladila, u nju dodati puter i kokos, te sve dobro promiješati. Vlažnim rukama smjesu oblikovati u kuglice, a unutar svake ubaciti po jedan lješnjak. Zatim kuglice ponovo uvaljati u kokos.
Raffaello kuglice staviti u frižider da se ohlade, a nakon toga uživajte u poslastici.