Studentski recepti: Raffaello

Iskušajte svoje kulinarske vještine i pokušajte pomoću ovog jednostavnog recepta napraviti svima vrlo dobru poznatu poslasticu - Raffaello.


   Sastojci:

  • pola litra mlijeka
  • 15 kašika šećera
  • 10 kašika Dr. Oetker gustina
  • 25 dkg maslaca
  • 20 dkg kokosa
  • 2 vanilijina šećera
  • 20 dkg prženih lješnjaka
  • 10 dkg kokosovog brašna

Priprema:

Pomiješati gustin i šećer tako da se dobije smjesa slična kao za puding. U međuvremenu mlijeko zagrijati na 100 stepeni na blagoj vatri. Zatim u zagrijano mlijeko dodati smjesu gustina i šećera, kuhati uz miješanje dok ne dobijete gustu kremu, koju ćete potom ohladiti.

Kada se smjesa ohladila, u nju dodati puter i kokos, te sve dobro promiješati. Vlažnim rukama smjesu oblikovati u kuglice, a unutar svake ubaciti po jedan lješnjak. Zatim kuglice ponovo uvaljati u kokos.

Raffaello kuglice staviti u frižider da se ohlade, a nakon toga uživajte u poslastici.

 


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!

Ajla Bašić

Studentica sam Pravnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu. Svestrana osoba, a pored prava posebice se interesujem za književnost. Pišem, a moji radovi su nagrađivani, te objavljeni u nekoliko zbornika i časopisa. Zaljubljenik sam u svaki vid umjetnosti, a lično smatram da je "umjetnost - sve što nas okružuje".
X