Studentski recepti: Punjene paprike iz rerne

Mesne punjene paprike iz pećnice odličan su izbor za tople dane.


stuffed vegetarian paprika with rice
Foto: Envato

Za danas vam prenosimo recept za zdraviji obrok.

Sastojci

  • 120 g ječmene kaše
  • 6 paprika
  • 1 fant za punjenu papriku i sarmu (60 g)
  • 500 g mljevene junetine
  • 400 ml Passate
  • 2 kašike maslinova ulja
  • 200 g kiselog vrhnja za posluživanje
  • 1 kašika nasjeckanog peršina

Priprema

  1. Ječmenu kašu skuhajte i ocijedite.
  2. Paprikama odrežite dio s peteljkom i uklonite sjemenke.
  3. Otopite sadržaj Fanta u 100 ml mlake vode i pustite da odstoji neko vrijeme, piše Coolinarka.
  4. Mljevenom mesu dodajte pripremljeni Fant, kuhani ječam i 200 ml pasirane rajčice.
  5. Paprike napunite nadjevom i posložite u posudu za pečenje (lagano nauljenu maslinovim uljem), jednu do druge. Ulijte preostalu pasiranu rajčicu i pokrijte aluminijskom folijom.
  6. Pecite 25 minuta u rerni zagrijanoj na 200 °C, otkrijte i pecite još 15 minuta.