Za danas vam prenosimo recept za zdraviji obrok.
Sastojci
- 120 g ječmene kaše
- 6 paprika
- 1 fant za punjenu papriku i sarmu (60 g)
- 500 g mljevene junetine
- 400 ml Passate
- 2 kašike maslinova ulja
- 200 g kiselog vrhnja za posluživanje
- 1 kašika nasjeckanog peršina
Priprema
- Ječmenu kašu skuhajte i ocijedite.
- Paprikama odrežite dio s peteljkom i uklonite sjemenke.
- Otopite sadržaj Fanta u 100 ml mlake vode i pustite da odstoji neko vrijeme, piše Coolinarka.
- Mljevenom mesu dodajte pripremljeni Fant, kuhani ječam i 200 ml pasirane rajčice.
- Paprike napunite nadjevom i posložite u posudu za pečenje (lagano nauljenu maslinovim uljem), jednu do druge. Ulijte preostalu pasiranu rajčicu i pokrijte aluminijskom folijom.
- Pecite 25 minuta u rerni zagrijanoj na 200 °C, otkrijte i pecite još 15 minuta.